«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024». Οι δράσεις θα λάβουν χώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και στον Αρχαιολογικό Χώρο και τον μυκηναϊκό τάφο της Μάλθης στο Δήμο Οιχαλίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
-Την Πέμπτη 23/5 από τις 9.30 π.μ. έως τις 12 μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα τους Μυκηναίους της Μεσσηνίας, με έμφαση στον πολιτισμό της Μάλθης της Μεσοελλαδικής και Μυκηναϊκής εποχής. Οι μαθητές θα περιηγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και θα αναζητήσουν εκθέματα του αρχαίου οικισμού που υπάρχουν στην έκθεση και στη συνέχεια θα δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία σε δημιουργική δράση που θα ακολουθήσει.
-Το Σάββατο 25/5 από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ. το ενήλικο κοινό που μπορεί να συνοδεύεται και από παιδιά θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί με αρχαιολόγους της ΕΦΑ Μεσσηνίας στην ακρόπολη της Μάλθης και στον μυκηναϊκό θολωτό τάφο όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά στοιχεία της ιστορίας των ανασκαφών, της αρχιτεκτονικής τους, των τειχών του και των ιερών τους. Η προσέλευση θα γίνει από τους συμμετέχοντες με ατομικά μέσα. Σημείο συνάντησης έχει οριστεί ο θολωτός τάφος της Μάλθης.
…………………………………………………………………………………………………………………………………..