Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 20:00

Παρουσίαση μυθιστορήματος της Χαράς Νικολακοπούλου

Παρουσίαση μυθιστορήματος της Χαράς Νικολακοπούλου

Στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος "Μήπως είδαμε το ίδιο όνειρο;" της Χαράς Νικολακοπούλου καλούν το αναγνωστικό κοινό οι εκδόσεις "Χάρτινη πόλη" και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», στο Vista Marina Garden την ερχόμενη Τετάρτη στις 8:30 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ποιήτρια Ελένη Κοφτερού και η ίδια η συγγραφέας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Παναγιώτα Ηλιοπούλου, φιλόλογος. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι John Forrow, Γιώργος Χόχωλης και Αντώνης Δρέτας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η Βέρα γνωρίζει για πρώτη φορά τον πρωταγωνιστή της ζωής της μέσα σε ένα όνειρο. Ατίθασος, εκκεντρικός και γοητευτικός, ο Κωνσταντίνος είναι διάσημος ηθοποιός που ζει στο Παρίσι. Τα όνειρα συνεχίζονται και χάρη σε αυτά, η Βέρα θα γράψει το βιβλίο που πάντα ονειρευόταν. Στη Γερμανία, όπου θα γίνουν γυρίσματα της ταινίας που βασίζεται στο βιβλίο της, οι δυο τους θα ζήσουν έναν επεισοδιακό έρωτα γεμάτο μυστήριο και απρόσμενες εξελίξεις. Όμως το βιβλίο και η ταινία αποδεικνύονται προφητικά, και ο εφιάλτης παραμονεύει. Ο έρωτας και ο θάνατος θα βαδίσουν χέρι χέρι σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο ανατροπές, αποκαλύψεις και αγωνία. Μια ιστορία για τη λυτρωτική δύναμη του έρωτα και της τέχνης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Χαρά Νικολακοπούλου είναι φιλόλογος και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Δημιουργική Γραφή από το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας. Από το 1992 μέχρι το 1999 εργάστηκε ως κειμενογράφος σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρίες. Ζει στην Καλαμάτα και εργάζεται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Διηγήματα και παραμύθια της έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.
ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ: Η Δημιουργική Γραφή στο Γυμνάσιο, εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, 2014. Μέλισσες ιέρειες, δύο νουβέλες, εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2015 (Υποψήφιο για τα βραβεία του Αναγνώστη 2016). 41 and a Half Kisses from Mr. Leroi, 2016 (κυκλοφορεί στο Amazon). Γιάννης Σκαρίμπας: Παραδοξολογίες και γλωσσικές ακροβασίες στο πεζογραφικό έργο του, εκδ. Poema, 2016. Μια τρυφερή καρδιά στο βάθος και άλλες...ιστορίες, εκδ. Θράκα 2018. Μπαμ! μαύρη κωμωδία, εκδ. ΑΩ 2020. Ωδή στο κακό - μικρή μελέτη για τα Ανεμοδαρμένα Ύψη της ‘Εμιλυ Μπροντέ, εκδ. ΑΩ 2022.