Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 21:13

Χορωδιακή μουσική στο Ανδρομονάστηρο

Χορωδιακή μουσική στο Ανδρομονάστηρο

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Ανδρομονάστηρο, η εκδήλωση με χορωδιακή μουσική που ήταν αφιερωμένη στη μονή.

Η Διεθνής Χορωδία Allegri, μαζί με τις χορωδίες «Ορφέας» και «Αρμονία» από την Καλαμάτα και τους «Τροβαδούρους της Μεσσήνης», προσέφεραν μουσικά ταξίδια στην ιστορία του μοναστηριού, αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές της με μοναδικό τρόπο.
Η μουσική εκδήλωση επιμελήθηκε η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Μαρία Μελιγκοπούλου, με τη συμμετοχή της μαέστρου Αγγελικής Λαζάρου και δύο μαέστρων από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Η εκδήλωση, με τίτλο «Ανδρομονάστηρο: Η ιστορία μιας μονής μέσα από τη χορωδιακή μουσική», οργανώθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Μαυρομματαίων «Η Αρχαία Μεσσήνη», με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, υπογράμμισε τη σημασία αυτών των εκδηλώσεων για την επαφή του κοινού με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και τη συμβολή τους στην τοπική ανάπτυξη.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιπροσωπείες συλλόγων και φορέων, καθώς και πολλοί πολίτες.