Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2024 16:30

50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή: Αντίστροφη μέτρηση για τις συναυλίες Πασχαλίδη και Μπάση στην Καλαμάτα

50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή: Αντίστροφη μέτρηση για τις συναυλίες Πασχαλίδη και Μπάση στην Καλαμάτα

Με το σύνθημα «Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο… Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός», ξεκινά αύριο, Παρασκευή 30 Αυγούστου και συνεχίζεται το Σάββατο, το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Καλαμάτα, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στη Δυτική Παραλία, με τη συμμετοχή του Μίλτου Πασχαλίδη και του Δημήτρη Μπάση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, συζητήσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή 30/8, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανές εμφανίσεις από το μαθητικό συγκρότημα «ΕΝ ΨΥΧΡΩ», τον «Εισαγγελέα», και ακολουθεί ομιλία από τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και συναυλίες με τον Μίλτο Πασχαλίδη και τους «Ασσόδυο» με έντεχνο και ρεμπέτικο πρόγραμμα. Το Σάββατο 31/8, η εκδήλωση περιλαμβάνει συζήτηση για τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα ναρκωτικά με την Ελένη Τζιαμπίρη, συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα «KS BAND», μουσικό – αφηγηματικό αφιέρωμα για τα «80 χρόνια από την απελευθέρωση της Καλαμάτας», συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα από τους «Καθ’ ωδών». Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν επίσης έκθεση αφιερωμένη στα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, περίπτερο του Πολυχώρου Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο – Γιώργος Βουβαλέας», βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», μαθητικό Στέκι, χώρος με τις θέσεις της ΚΝΕ κατά των ναρκωτικών, και χώρος του ΚΕΘΕΑ «ΚΥΤΤΑΡΟ - ΟΞΥΓΟΝΟ». Οι πύλες θα ανοίγουν και τις δύο μέρες στις 7 μ.μ.

Σύμφωνα με ενημέρωση για την μετακίνηση προς και από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το διήμερο των εκδηλώσεων, όλες οι γραμμές του αστικού ΚΤΕΛ θα πραγματοποιούν ανταπόκριση με τη γραμμή 4 στη στάση της οδού Κρήτης και Φιλελλήνων (Κρήτης 2). Από αυτή τη στάση, από τις 8 μ.μ. έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, θα πραγματοποιούνται δρομολόγια προς και από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής ανά τέταρτο.