Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 18:00

Ο “Αλαντίν” τον Οκτώβριο στη Μεσσηνία

Ο “Αλαντίν” τον Οκτώβριο στη Μεσσηνία

Το Ρέον Θέατρο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ξανθής Ταβουλαρέα, γνωστής και ως artista Xanthie, παρουσιάζει μια νέα παραγωγή βασισμένη στο κλασικό παραμύθι του Αλαντίν.

Αυτή η παράσταση θα περιοδεύσει σε σχολεία και πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τον Ιούνιο του 2024. Η Μεσσηνία θα φιλοξενήσει την παράσταση από τις 21 έως τις 24 Οκτωβρίου, αποτελώντας έναν από τους πρώτους σημαντικούς σταθμούς της περιοδείας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Αλαντίν δεν είναι απλώς μια κλασική ιστορία που παρουσιάζεται στη σκηνή. Πρόκειται για μια μοναδική εικαστική performance που ζωντανεύει με τη χρήση κούκλων, κατασκευασμένων αποκλειστικά για τους χαρακτήρες της παράστασης. Οι κούκλες αυτές έχουν σχεδιαστεί με εξαιρετική φροντίδα και λεπτομέρεια, ώστε να αλληλεπιδρούν με το κοινό, προσφέροντας μια διαδραστική εμπειρία που μαγεύει μικρούς και μεγάλους.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών και ενσωματώνει στοιχεία διαδραστικής τέχνης. Οι θεατές γίνονται κομμάτι της ιστορίας, καθώς η μαγεία του παραμυθιού ξεδιπλώνεται μπροστά τους, με κεντρικά θέματα τη φιλία, τη γενναιότητα και την αλληλεγγύη.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η Ξανθή Ταβουλαρέα, γνωστή στον καλλιτεχνικό χώρο ως artista Xanthie, έχει ήδη καταξιωθεί στον χώρο του θεάτρου και της παιδικής ψυχαγωγίας. Μέσα από τις πολυάριθμες επιτυχημένες παραστάσεις της, συμβάλλει στην καλλιέργεια της φαντασίας και της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών, προσφέροντάς τους ψυχαγωγία αλλά και δημιουργική ανάπτυξη.

Η επιστροφή της στη θεατρική σκηνή είναι γεμάτη συμβολισμό. Μετά την απώλεια της μητέρας της, η οποία υπήρξε ενεργό μέλος του Ρέον Θέατρο, η Ξανθή αφιερώνει αυτή την παράσταση στη μνήμη της. Παρά τις δυσκολίες, η καλλιτέχνης συνεχίζει με ανανεωμένη δύναμη και αφοσίωση, έτοιμη να μοιραστεί τη μαγεία του Αλαντίν με τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ξανθή Ταβουλαρέα στο τηλέφωνο 6989406898 ή μέσω email στο xtavoularea@gmail.com.