Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2024 22:02

Αντιστροφή μέτρηση για το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου

Αντιστροφή μέτρηση για το Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, με έντονη δράση στον χώρο του πολιτισμού, επιστρέφει δυναμικά για τη διοργάνωση του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Παρά τις δυσκολίες λόγω περιορισμένης χρηματοδότησης, το Φεστιβάλ κατάφερε να επεκτείνει τις παραστάσεις του σε τέσσερις πόλεις της Πελοποννήσου, καθώς και στα θεματικά Μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Πειραιώς, παρουσιάζοντας συνολικά επτά παραστάσεις χάρη στη στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, της «Φάρις» και τη στήριξη πολλών φορέων. Οι εκδηλώσεις του θα φιλοξενηθούν σε δύο βασικές θεατρικές αίθουσες, το Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου και το Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, καθώς και σε ανοιχτούς χώρους της πόλης, όπου θα προσφέρονται δωρεάν παραστάσεις και δρώμενα για το κοινό.
Συνολικά, 13 σημαντικοί θίασοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συγκεκριμένα από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Αγγλία και την Πολωνία, θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 37 παραστάσεις κουκλοθέατρου και 4 σεμινάρια-εργαστήρια, με τη συμμετοχή 30 καλλιτεχνών, οι οποίοι θα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους.
Οι πρωινές παραστάσεις κατά τη διάρκεια των καθημερινών θα απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ θα είναι δωρεάν για όλα τα ειδικά σχολεία. Τα απογεύματα, το κοινό θα μπορεί να απολαύσει παραστάσεις που απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, με έμφαση στην ποιότητα, την αισθητική και την παιδαγωγική αξία του περιεχομένου.
Τα εργαστήρια που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προσφέρουν εξειδικευμένη εκπαίδευση για όσους ενήλικες επιθυμούν να ασχοληθούν με την τέχνη του κουκλοθέατρου
Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας καλεί όλους όσοι επιθυμούν να στηρίξουν το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου ως εθελοντές να παρευρεθούν την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, από 6 έως 8 μ.μ., για ενημέρωση σχετικά με τις παραστάσεις και να δηλώσουν συμμετοχή. Πληροφορίες: 2721021653, 6971540945, 6977437279.