Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 08:24

H Αυτοσχέδια Σκηνή ανεβάζει: "Το προξενιό της Αντιγόνης" και την "κωμωδία της μύγας"

H Αυτοσχέδια Σκηνή ανεβάζει: "Το προξενιό της Αντιγόνης" και την "κωμωδία της μύγας"

Θέατρο του παραλόγου ανεβάζει αυτή τη χρονιά η θεατρική ομάδα "Αυτοσχέδια σκηνή" με τα κωμικά μονόπρακτα του Βασίλη Ζιώγα « Το προξενιό της Αντιγόνης» και «Η κωμωδία της μύγας» σε σκηνοθεσία Μαρίας Α. Σκαφιδά.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, με αυτά τα μονόπρακτα ο Ζιώγας εισάγει στην Ελλάδα το θέατρο του παράλογου, με την γκροτέσκ μυθοπλασία και το λόγο που δε «σημαίνει» τίποτα αλλά εξυπηρετεί την επαφή των - δύο κατά βάση - διαλεγόμενων προσώπων.

Οι πρόβες έχουν ξεκινήσει και τα έργα θα παρουσιαστούν στο κοινό της Καλαμάτας το Μάιο του 2014.

Τη θεατρική ομάδα "Aυτοσχέδια σκηνή" ξεκίνησε η ηθοποιός -σκηνοθέτης Μαρία Σκαφιδά. Αφετηρία αποτέλεσε το μάθημα υποκριτικής - αυτοσχεδιασμού που δίδαξε στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας από το Δεκέμβριο του 2010 έως το Μάιο του 2012. Η πρώτη παράσταση της ομάδας, το θεατρικό έργο "Ξύπνα Βασίλη" του Δημήτρη Ψαθά, ανέβηκε στο αμφιθέατρο της φιλαρμονικής, με την στήριξη του Κέντρου Νέων Καλαμάτας. Από το Σεπτέμβριο του 2012, η ομάδα στεγάζεται σε δικό της χώρο. Το Μάρτη του 2013 η ομάδα ανέβασε το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη "Εντελώς αναξιοπρεπές", φιλοξένησε το συγγραφέα στην πόλη της Καλαμάτας, διοργάνωσε συζήτηση γνωριμίας μαζί του στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης και συνεργάστηκε με τη Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας και το Καλλιτεχνικό στέκι σε μια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Εντελώς αναξιοπρεπές".