Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 08:45

Πρόσκληση συμμετοχής στις ανασκαφές της Αρχαίας Θουρίας

Πρόσκληση συμμετοχής στις ανασκαφές της Αρχαίας Θουρίας

Σε συμμετοχή στις αρχαιολογικές ανασκαφές της Αρχαίας Θουρίας καλεί το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Ρωσίας.

Σε σχετική επιστολή που κοινοποίησε η δρ. Δώρα Γιαννίτση, διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, αναφέρει πως καλούνται οι Ελληνες και φιλέλληνες, τους οποίους συγκινεί το πολιτιστικό κληροδότημα των αρχαίων Ελλήνων, να συνδράμουν στο έργο της δόκτορος Ξένης Αραπογιάννη για τη διάσωση και την ανάδειξη άλλου ενός κέντρου του πολιτισμού.

Οσοι επιθυμούν, μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με την κ. Αραπογιάννη στην ηλεκτρονική διεύθυνση xeniarapogianni@gmail.com.

Τη φετινή χρονιά η περίοδος των ανασκαφών προβλέπεται να ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου και θα συνεχιστεί έως τα τέλη Αυγούστου. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 5 ευρώ ημερησίως. Η ιστοσελίδα των ανασκαφών της Αρχαίας Θουρίας είναι η www.ancientthouriaexcavation.gr. Επίσης η ιστοσελίδα της Εταιρείας Φίλων της Αρχαίας Θουρίας της οποίας πρόεδρος είναι η καθηγήτρια κ. Αραπογιάννη είναι η www.efath.gr.

Για λεπτομέρειες μπορεί κανείς να απευθύνεται στην υποδιευθύντρια του Κ.Ε.Π. Ελενα Μπούνινα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: summerhcc@yandex.ru, ή στο τηλέφωνο +79151021309.