Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 19:52

Ξεκινά αύριο το Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής

Το 2ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής συνδιοργανώνουν το Καλλιτεχνικό  Στέκι Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας από αύριο έως τις 20 Αυγούστου στο Λιμάνι της Καλαμάτας.

Το Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής είναι μία συνάντηση Μεσσηνίων καλλιτεχνών, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης να έρθουν σε επαφή με μία πανάρχαια τέχνη, που θα ασκείται δημόσια μπροστά στο κοινό, το οποίο έτσι θα μπορεί να έχει άμεση επικοινωνία με τους δημιουργούς.

Στόχος του Εργαστηριού είναι να αναδείξει με ζωντανό και παραστατικό τρόπο την τέχνη της γλυπτικής, προσφέροντας συγχρόνως μια ευκαιρία προβολής του τόπου και του πολιτισμού. Φέτος συμμετέχουν οι γλύπτες: Γιάννης Γκούζος, Παναγιώτης Λάμπρου, Μαριάννα Βουτσινά, Γιώργης Βραχνός και ο λιθοξόος – λιθογλύπτης Kristo Licaj, το Τμήμα Γλυπτικής απ’ το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας.

Στο ανοιχτό εργαστήρι θα υπάρχουν ακόμα και ελεύθερες συμμετοχές, θα διατίθενται δηλαδή υλικά και εργαλεία στον χώρο, προσελκύοντας έτσι καλλιτέχνες απ’ όλη τη Μεσσηνία – την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό - που θα σμιλέψουν τα έργα τους με τη συνεργασία ή και τη βοήθεια των γλυπτών.

Οσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής ή ακόμα και να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στην πέτρα και το μάρμαρο, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Καλλιτεχνικό Στέκι στο 6974-435477 (συμμετοχές περιορισμένες).