Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015 09:22

Αυτοκίνητα έως 95 χρονών στο Ράλι Αντίκα στη Δυτική Πελοπόννησο (φωτογραφίες)

Αυτοκίνητα έως 95 χρονών στο Ράλι Αντίκα στη Δυτική Πελοπόννησο (φωτογραφίες)

Εντυπωσιακά αυτοκίνητα ηλικίας μέχρι και 95 χρονών έδωσαν το παρόν και συμμετείχαν στο 44ο Διεθνές Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων, το οποίο διοργανώνεται από την ΦΙΛΠΑ στη Δυτική Πελοπόννησο, από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου.

Χθες το πρωί η εκκίνηση δόθηκε στο Καλό Νερό. Αυτοκίνητα που κουβαλούν μια ολόκληρη ιστορία κέρδισαν τις εντυπώσεις, με το παλαιότερο από αυτά να έχει κατασκευαστεί το 1920 αλλά να δουλεύει άψογα μέχρι και σήμερα! 

Η εκκίνηση χθες το πρωί στο Καλό Νερό δόθηκε από τον δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και συμμετείχαν 46 αυτοκίνητα προκειμένου να διανύσουν  ειδικές διαδρομές προς Αγία Θεοδώρα Αρκαδίας και Αρχαία Μεσσήνη. 

Το ράλι συνεχίζεται σήμερα Σάββατο, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα θα δοθεί η εκκίνηση από την κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, στις 9.30 το πρωί, διανύοντας ειδικές διαδρομές με κατεύθυνση προς Μεθώνη και Πύλο. Στις 10.30 το πρωί θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων, το απόγευμα στις 5.50 στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών, και θα τερματίσουν στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας.

Χθες, μετά την εκκίνηση σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Καλό Νερό, ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας αφού ευχαρίστησε του διοργανωτές για τη διεξαγωγή του 44ου Διεθνούς Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων στην περιοχή του δήμου σημείωσε πως για την Τριφυλία ήταν και πρόκληση - λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η συνάντηση με το παλαιό αυτοκίνητο από μόνη της είναι ένα πάρα πολύ γοητευτικό γεγονός. Είναι ένα συναίσθημα που διατρέχει την Τριφυλία, μια αριστοκρατικότητα η οποία παρουσιάζεται μέσα από την όλη διοργάνωση, συνδυάζεται και συνάδει απόλυτα με αυτό το πνεύμα που επικρατεί στην περιοχή της Τριφυλίας. Είναι μια δράση που στόχευε ο δήμος, με την άποψη της προβολής αλλά και της επικοινωνίας, της συνάντησης των κατοίκων της περιοχής με αυτή την κατηγορία των αυτοκίνητων».

{gallery}/media/jw_sigpro/users/0000003042/antikes{/gallery}

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γιάννης Κατσούλας υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «στο ράλι συμμετέχουν 46 ιστορικά αυτοκίνητα από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Κύπρο. Τα αυτοκίνητα είναι ηλικίας 30 ετών και άνω και έχουν ελεγχθεί από τεχνική επιτροπή για την αυθεντικότητα τους». Συμπλήρωσε πως ως πολιτιστικό αντικείμενο υψηλής αξίας και σπανιότητας δίνεται η ευκαιρία στους κατοίκους να το γνωρίσουν και να το θαυμάσουν. 

Ο πρόεδρος της ΦΙΛΠΑ Δημήτρης Βερναρδάκης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη φιλοξενία και τη συνεργασία και τόνισε: «Είναι ένα ράλι που εκτός από το επάρατο 1973 η ΦΙΛΠΑ διοργανώνει ανελλιπώς τα τελευταία 44 χρόνια. Είναι ένα ράλι στο οποίο συμμετέχουν αυτοκίνητα άνω των 30 ετών, με πιστοποιητικό αυθεντικότητας - ηλικίας από 95 ετών, όπως ήταν το πρώτο που ξεκίνησε. Τα μηνύματα από τους ξένους συμμετέχοντες είναι κάτι παραπάνω από θετικά, είναι ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και τη φύση».

 

Κ.Μπ.