Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 14:15

«Oλη η Βίβλος (λέμε τώρα)» με τον Θανάση Κουρλαμπά

Μετά την επιτυχία τους «Oλος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα», οι συγγραφείς Α.Long, R.Martin και A.Tichenor, συμπύκνωσαν όλη τη Βίβλο (The Bible: The Complete Word of God - abridged) σε μια κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια. Φέτος παρουσιάστηκε για πρώτη σε αθηναϊκό θέατρο, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία - οπότε τώρα η παράσταση θα επαναληφθεί για ένα μήνα. Λόγω μάλιστα των πολιτικών συνθηκών και των κοινωνικών αναταράξεων, η «Βίβλος» θα αρχίσει και λίγο νωρίτερα: Από το Νοέμβριο κάθε Δευτέρα και Τρίτη, όλα τα πρόσωπα της Βίβλου δίνουν ραντεβού με το φιλοθέαμον κοινό στο Θέατρο «Χορν»! 

Μετά τις περυσινές sold-out παραστάσεις λοιπόν, και λόγω της επιτακτικής ανάγκης για... άφθονο γέλιο, ο Θανάσης Κουρλαμπάς, ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης και ο Σωτήρης Δούβρης συναντώνται ξανά επί σκηνής, στο Θέατρο «Χορν» αυτή τη φορά, για να παρουσιάσουν με κέφι και... επίκαιρη διάθεση τη δική τους εκδοχή για τη Βίβλο. 

Οι τρεις βιρτουόζοι Ελληνες ηθοποιοί, υπό τη σκηνοθετική ματιά της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου, θα δοκιμαστούν σε πολλαπλούς ρόλους ο καθένας: Η Εύα, ο Αβραάμ, ο Σαμψών, η Σαλώμη, ο Πόντιος Πιλάτος κ.ά. θυμίζουν στο κοινό τις κλασικές βιβλικές ιστορίες και απαντούν σε τυπικά, προαιώνια ερωτήματα: Ποιος έχει τα πνευματικά δικαιώματα της Βίβλου; Η Βίβλος έχει σελίδα αριθμό 666; 

Με ακραίο χιούμορ αλλά και απόλυτο σεβασμό, με ευφυείς και επίκαιρες σκηνές (Δέκα Κομμένες Εντολές, Μυστικός Δείπνος - Γιούρογκρουπ, Πόντιος Πιλάτος και το Δημοψήφισμα για την τύχη του Ιησού) αλλά και με τη συμμετοχή του κοινού, το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό. 

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

«Ολη η Βίβλος -κατακλυσμοί, ανθρωποθυσίες, θεϊκές εντολές, θαύματα- ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του ανυποψίαστου θεατή. Ανυποψίαστου για το αποτέλεσμα: Τρεις καταπληκτικοί ηθοποιοί με τις καλύτερες προθέσεις και τις μεγαλύτερες αντοχές ξεκινούν να διηγηθούν τη διασημότερη Ιστορία παίζοντας όλους τους ρόλους (γυναίκες, άντρες, παιδιά, ζώα, υπερφυσικά όντα), στην πορεία όμως, “χάνουν την μπάλα” και στο… παρατσάκ αποφεύγουν τη βιβλική καταστροφή. Σκοπός μας ένας: Η ψυχοθεραπεία. Γιατί αν κοιτάξεις και την πιο δραματική ή υπερβολική ιστορία απλώς με μια άλλη ματιά, μπορεί να ξεσπάσεις σε ένα ατέλειωτο, λυτρωτικό γέλιο, εκτονώνοντας όλες τις στενοχώριες που κουβαλάς, με μιας!».

Αθανασία Καραγιαννοπούλου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: A.Long, R.Martin, A.Tichenor

Μετάφραση - Σκηνοθεσία - Μουσική Επιμέλεια: Αθανασία Καραγιαννοπούλου

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Ενδυματολογική Επιμέλεια: Χαρά Κονταξάκη

Σκηνικός Χώρος: Ομάδα «Βίβλος»

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάσια Μίχα

Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Θανάσης Κουρλαμπάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Σωτήρης Δούβρης 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Θέατρο «Χορν»

Αμερικής 10, Αθήνα

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου

Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη

Ωρα έναρξης: 9 μ.μ.

Διάρκεια: 120’ (με διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

12€ (προπώληση)

15€ (γενική είσοδος),

10€ (φοιτητικό και ευπαθείς ομάδες)