Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011 21:23

Πλούσιο πρόγραμμα προβολών στο "Ρόδον" της Σπάρτης

Γράφτηκε από την

Ξεκινά σήμερα το πλούσιο πρόγραμμα προβολών και των παράλληλων εκδηλώσεων του θερινού σινεμά "Ρόδον" στη Σπάρτη.
Στην πόλη της Σπάρτης, το θερινό σινεμά ξαναγεννήθηκε... από τις στάχτες του όταν ένας μερακλής παλιός κινηματογραφιστής δεν άντεχε το ερειπωμένο «Ρόδον» και πριν μερικά χρόνια αποφάσισε να το ξαναλειτουργήσει. Εκανε το ερείπιο αγνώριστο, το λειτούργησε με κόπο μέχρι τώρα, προσφέροντας τη μοναδική εναλλακτική διέξοδο στην τοπική κοινωνία. Βέβαια το δίλημμα παραμένει: να παραμείνει το «Ρόδον» ή να χτιστεί στη θέση του άλλη μια πολυκατοικία; Μοναδική διέξοδος για τη συνέχισή του είναι να πάρει ο Δήμος Σπάρτης πρωτοβουλίες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δευτέρα, 20 Ιουνίου, ώρα 8.30 μ.μ.: Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας των Δημήτρη Τσεβά - Γιάννη Ασημακόπουλου με τίτλο «Θερινά σινεμά» στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης. Στη συνέχεια, μετάβαση στο θερινό κινηματογράφο «Ρόδον» για την προβολή του σχετικού με την έκθεση και το ομώνυμο λεύκωμα, DVD.
Τρίτη 21 Ιουνίου, ώρα 9 μ.μ.: Κουμαντάρειος Πινακοθήκη: «Η μεγάλη οθόνη και ο μαγικός κόσμος της στις σπαρτιατικές αίθουσες, 1929-1970». Ομιλία της Πέπης Γαβαλά για τους παλαιούς κινηματογράφους της Σπάρτης.
Τρίτη 21 Ιουνίου, ώρα 9.30 μ.μ. προβολή παιδικής ταινίας: «Τα δελφινάκια του Αμβρακικού».
Τετάρτη 22 Ιουνίου, ώρα 9.30 μ.μ.: «Τέλος εποχής».
Πέμπτη 23 Ιουνίου, ώρα 9.30 μ.μ. παιδική ταινία «Ο βασιλιάς των μασκών».
Πέμπτη 23 Ιουνίου, ώρα 11.30 μ.μ. Κουμαντάρειος Πινακοθήκη: Προβολή«βωβής» ταινίας «Τα φώτα της πόλης». Επενδύει μουσικά ο Κώστας Γιαξόγλου.
Παρασκευή 24 Ιουνίου, ώρα 9.30 μ.μ. «Ρόδον»: «Ησυχες μέρες του Αυγούστου».
Σάββατο 25 Ιουνίου, ώρα 9.30 μ.μ. «Η εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων».
Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 8.30 μ.μ. ανοιχτή συζήτηση για την αναγκαιότητα διάσωσης του τελευταίου θερινού κινηματογράφου της πόλης.
Μιλούν και συζητούν με το κοινό οι: Δημήτρης Καλαντίδης πρόεδρος Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών, Μανούσος Μανουσάκης σκηνοθέτης - δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης, Βαγγέλης Μητράκος εκπαιδευτικός, Κώστας Πατρώνης πολιτικός μηχανικός.

 

Για πληροφορίες: Κουμαντάρειος Πινακοθήκη Σπάρτης - Παράρτημα Εθνικής Πινακοθήκης, Κων. Παλαιολόγου και Θερμοπυλών, τηλέφωνο: 27310 81557, θερινός κινηματογράφος «Ρόδον» Οδός των 118 αριθμός 15, τηλέφωνο: 27310 81548.