Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 22:15

Από φοιτητής στην Καλαμάτα ηθοποιός και σκηνοθέτης

Από φοιτητής στην Καλαμάτα ηθοποιός και σκηνοθέτης

Τα πράγματα συνήθως του έρχονται με την δεύτερη και όχι με την πρώτη. Στο σχολείο άκουγε θέατρο και πάθαινε πανικό, καθώς ο φόβος της έκθεσης τον καθήλωνε. Στη συνέχεια σπούδασε τεχνολόγος – γεωπόνος στην Καλαμάτα. Αλλά μόνο αρκετά μετά, αισθάνθηκε ότι βρήκε αυτό που ήθελε να κάνει, το πλαίσιό του, που δεν ήταν άλλο τελικά από το θέατρο.

 

Στη θεατρική σχολή μπήκε με την δεύτερη ξανά. Εκεί αισθάνθηκε για πρώτη φορά ότι κάπου ανήκει, ότι είναι μέρος ενός συνόλου, ότι βρήκε ένα περιβάλλον που θα τον βοηθήσει να επικοινωνήσει με τον κόσμο, να ξεπεράσει την έμφυτη εσωστρέφεια και το κλείσιμό του. Παρότι βγήκε «μεγάλος» στην πιάτσα, ο Αντώνης Αντωνόπουλος αισθάνεται τυχερός γιατί συνεργάζεται με ανθρώπους που εκτιμά, σε δουλειές που του αρέσουν πολύ. Αποφάσισε τώρα, πρώτη φορά, να σκηνοθετήσει τον εαυτό του σε έναν μονόλογο, που τον αφορά βαθύτατα που αντανακλά όλα αυτά που τον απασχολούν αυτή την περίοδο της ζωής του και όχι μόνο. Δεν είναι άλλος από το έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ», ένα έργο για το τέλος των ψευδαισθήσεων και για τη σκληρότητα με την οποία μας φέρεται πολλές φορές ο χρόνος. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, που φιλοξενείται στο Bios, μετατρέπεται σε κάτι άλλο, απευθύνεται στον εαυτό του, στον πατέρα του, σε όλους τους θεατές. Δίνει μια συγκινητική ερμηνεία, που σε κάνει να αναλογιστείς για το πώς περνά ο χρόνος από τη ζωή μας, πώς λειτουργεί ο μηχανισμός της μνήμης, πώς αναπαρίσταται η ανάμνηση.

Ο Κραπ είναι λοιπόν ρόλος ταμάμ γι’ αυτόν. Ενα είδος ψυχανάλυσης επί σκηνής, ένα ιδιότυπο παιχνίδι θάρρους με την πραγματική ζωή και με τον μέλλοντα χρόνο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση: Αντώνης Αντωνόπουλος / Δημήτρης Καραντζάς, σκηνοθεσία / ερμηνεία: Αντώνης Αντωνόπουλος, ηχητική δραματουργία: Δημήτρης Καμαρωτός, βίντεο: Γκέλυ Καλαμπάκα, σκηνικά / κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου, φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας, βοηθός σκηνοθέτη: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, βοηθός σκηνογράφου / ενδυματολόγου: Βασιλική Σουρρή. Στο βίντεο εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

BIOS.TESLA Basement: Πειραιώς 84, 210 3425335, www.bios.gr. Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21.00, μέχρι την Κυριακή 17 Απριλίου.

Πηγή: gr.euronews.com