Τρίτη, 10 Μαϊος 2016 21:24

«Ο Ερμής συναντά τον Μπαχ στο καφέ του 1930» στην Καλαμάτα

«Ο Ερμής συναντά τον Μπαχ στο καφέ του 1930» στην Καλαμάτα

Το μουσικό έργο «Ο Ερμής συναντά τον Μπαχ στο καφέ του 1930» παρουσιάζει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράματα και Θάματα» Κοιν.Σ.Επ που εδώ και ένα χρόνο δραστηριοποιείται με παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές δράσεις στην Καλαμάτα. Φιλοξενεί έτσι το μουσικό σύνολο «Μελίγυρις» στο μουσικό θέαμα «Ο Ερμής συναντά τον Μπαχ στο καφέ του 1930».

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο, για μικρούς και μεγάλους, με έργα Μπαχ, Μασνέ, Πιατσόλα και το παραμύθι «Ο Ερμής και τα βόδια του Απόλλωνα» (βασισμένο στο παραμύθι του Δ. Σαββόπουλου) σε μουσική Κ. Νικολέα. Η μουσική διεύθυνση είναι του Κ. Νικολέα και η σκηνοθεσία του Αλέκου Κολλιόπουλου. Η παράσταση θα γίνει στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας την Κυριακή 15 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. Η τιμή εισιτηρίου είναι 5 ευρώ. 

Οι δημιουργοί εξηγούν σχετικά με το μουσικό έργο: "Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, με τον «Πέτρο και το λύκο» και την «Κυρία Ντο-ρε-μι» και πάντα με διπλό στόχο, αφ’ ενός μεν να εξοικειώσουμε το ευρύτερο κοινό, παιδικό και μη, με στοιχεία οργανογνωσίας και αφ’ ετέρου να κάνουμε γνωστούς τους μεγάλους κλασικούς συνθέτες, συνεχίζουμε τώρα ως μουσικό σύνολο «Μελίγυρις» και σε συνεργασία με την «Πράματα και Θάματα» Κοιν.Σ.Επ ανεβάζουμε το έργο «Ο Ερμής συναντά τον Μπαχ στο καφέ του 1930». Αυτή τη φορά παρουσιάζουμε 3 σημαντικούς συνθέτες, τους Μπαχ, Μασνέ και Πιατσόλα, χρησιμοποιώντας και σύγχρονα εικαστικά στοιχεία και κυρίως ανιχνεύοντας πώς το έργο των συνθετών αυτών εμπνέει ακόμα και σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες, επαληθεύοντας έτσι τη διαχρονικότητά τους (video art, διαδίκτυο, χορός hip-hop κ.λ.π). Παράλληλα εντάσσουμε στη δράση τα βιογραφικά στοιχεία των συνθετών, ώστε να γίνουν ερέθισμα  και παράδειγμα καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τέλος, βασισμένοι στο παραμύθι του Δ. Σαββόπουλου, που ο μύθος του παραπέμπει στη γέννηση της μουσικής και των μουσικών οργάνων, ενοποιούμε το θέαμα, με στόχο να ψυχαγωγήσουμε με την ουσιαστική έννοια του όρου". 

Παίζουν οι μουσικοί: Θεανώ Αδαμοπούλου φλάουτο με ράμφος και βιολί, Ρούλα Αλαμάνου πιάνο, Ευτυχία Δημητρακοπούλου φλάουτο, Ελένη Κακοτυλημένου κρουστά, Παντελής Κεραμίδης βιολί, Γεώργιος

Μίντζας μπάσο κλαρινέτο, Σοφία Τσόγκα πιάνο. Αφήγηση: Παναγιώτα Ηλιοπούλου, Αλέκος Κολλιόπουλος.

Επίσης, γίνεται γνωστό πως "λόγω κακής οργάνωσης του θεάτρου η παράταση των παραστάσεων "Ιnterview" της κοιν.σ.επ. "Πράματα & θάματα" θα γίνει τελικά τις ημερομηνίες Σάββατο 14, Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 στις 9 μ.μ." όπως αναφέρει η ανακοίνωση.