Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017 08:58

Ο Αντώνης Κρόμπας στην "Ε": "Λατρεύω τη Μεσσηνία απ’ άκρη σ’ άκρη"

Γράφτηκε από την
Ο Αντώνης Κρόμπας στην "Ε": "Λατρεύω τη Μεσσηνία απ’ άκρη σ’ άκρη"

 

Ενας γνήσιος κωμικός ηθοποιός, με ήδη μεγάλη εμπειρία και καταξίωση στο χώρο, ο Μεσσήνιος Αντώνης Κρόμπας επιστρέφει στη γενέτειρά του σε λίγες μέρες με την παράσταση “Μάνα θα πάω στο Χόλιγουντ”, στο Κάστρο και υπόσχεται στιγμές άφθονου γέλιου!

Παραμένει συγκρατημένος και προσγειωμένος, παρά τη μεγάλη επιτυχία που είχε τις δύο τελευταίες σεζόν με τους τηλεοπτικούς “Συμμαθητές” ως Φρίντομ και σχεδιάζει προσεκτικά τα επόμενα βήματά του για τον ερχόμενο χειμώνα. Ενα είναι το σίγουρο πάντως... Δεν ξεχνά ποτέ τον τόπο καταγωγής και τα βιώματά του!

- “Μάνα θα πάω στο Χόλιγουντ”, μια τεράστια νέα επιτυχία της Δήμητρας Παπαδοπούλου. Στο κείμενο αυτό η γραφή της είναι αυτή που έχουμε δει από προηγούμενες δουλειές της ή έχει επηρεαστεί περισσότερο από τα δεδομένα της εποχής μας;

“Εχω την εντύπωση, ή μάλλον την πεποίθηση, ότι η Δήμητρα φανερά ή λιγότερο φανερά πάντα ''σχολιάζει'' μέσα από τα κείμενά της την τρέχουσα εποχή και την ευρύτερη επικαιρότητα με έναν μαεστρικό τρόπο, χωρίς να ''δασκαλεύει'', χωρίς να καταγγέλλει, αλλά θέτοντας στον θεατή τον προβληματισμό της για τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας. Αυτό κάνει και σε αυτό της το έργο”.  

- Μίλησε μας λίγο για το ρόλο που εσύ υποδύεσαι στο έργο αυτό.

“Στην παράσταση εγώ υποδύομαι έναν νταβατζή παλαιάς κοπής της οδού Φυλής, ο οποίος παρέχει στέγη και τροφή στους δύο επίδοξους καλλιτεχνικούς μετανάστες (τον Θανάση και την Κωνσταντίνα), με συνέπεια κι αυτός τελικά να εμπλακεί και συναισθηματικά και επαγγελματικά με τους δύο και να δημιουργηθούν διάφορα ευτράπελα με απρόβλεπτες συνέπειες”.  

- Ακούγεται κλισέ, αλλά οι ηθοποιοί συχνά λένε πως το κοινό της επαρχίας τούς αγκαλιάζει με περισσότερη αγάπη, στις περιοδείες. Εσύ τι έχεις διαπιστώσει;

“Φυσικά και το έχω διαπιστώσει και σε ένα βαθμό είναι και απολύτως φυσικό, γιατί στο αθηνοκεντρικό κράτος που ζούμε, η περιφέρεια και το φιλοθεάμον κοινό έχει μοιραία λιγότερες ευκαιρίες και δυνατότητες να απολαύσει θεάματα τέτοιου και όχι μόνο τύπου, οπότε με έναν τρόπο “διψάει” περισσότερο, γι’ αυτό και τα πλαισιώνει με μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Αυτό αναμένουμε να γίνει και στην Καλαμάτα”. 

- Εχεις εργαστεί αρκετά και στο χώρο του stand up, μάλιστα σε έχουμε δει πριν μερικά χρόνια και στην Καλαμάτα. Πόσο θεωρείς ότι σε βοήθησε αυτή η εμπειρία;

“Το stand up είναι ένα εντελώς διαφορετικό είδος παράστασης, στο οποίο είσαι παντελώς εκτεθειμένος στο κοινό και αυτό σίγουρα σε κρατάει σε μια μόνιμη εγρήγορση και σκηνική επαγρύπνηση. Αυτά είναι δύο στοιχεία πολύ χρήσιμα για κάθε είδους θεάτρου”. 

- Η μεγάλη αποδοχή που είχαν οι “Συμμαθητές” σε φοβίζει για το επόμενο βήμα του χειμώνα; Εχεις υπογράψει για νέα δουλειά;

“Δεν με φοβίζει καθόλου η απήχηση των ''Συμμαθητών'' και προσμένω το επόμενο τηλεοπτικό μου βήμα με πολύ ενθουσιασμό. Θα ενημερωθείτε εν ευθέτω χρόνω”. 

- Εχουν αρχίσει να βελτιώνονται τα πράγματα στο τηλεοπτικό τοπίο; Βλέπουμε διαφημίσεις για αρκετές νέες παραγωγές...

“Το να εισέρχονται καινούργιοι ''παίκτες'' στο τηλεοπτικό τοπίο είναι καταρχήν θετικό. Τώρα το τι θα φέρει όλη αυτή η ανακατανομή της πίτας, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να το προβλέψουμε με ασφάλεια”. 

- Στη Μεσσηνία προλαβαίνεις να έρχεσαι έστω για διακοπές; Τι σου λείπει περισσότερο;

“Την λατρεύω τη Μεσσηνία απ’ άκρη σ’ άκρη και χαίρομαι και καμαρώνω που την βλέπω να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς ! Μου λείπει το χωριό μου, η Κορομηλιά, οι βουτιές στο Πολυλίμνιο και στο “Ηobo” και τα κεφτεδάκια του “Βρυώνη” στην παλιά πόλη”. 

- Και ένα προγνωστικό για το τέλος… Πώς πιστεύεις ότι θα τα πάει φέτος η αγαπημένη σου ομάδα, ο Πανιώνιος;

“Ο Πανιώνιος εύχομαι και ελπίζω να τα πάει εξίσου καλά ή και ακόμα καλύτερα από πέρυσι, αν και για να είσαι Πανιώνιος πρέπει να είσαι απαλλαγμένος από το άγχος της επιτυχίας και τον καταναγκασμό της νίκης. Απαιτεί φιλοσοφική προσέγγιση το πανιωνίζειν”!

 

Η παράσταση «Μάνα θα πάω στο Χόλιγουντ» της Δήμητρας Παπαδοπούλου, έρχεται στο Κάστρο Καλαμάτας τη Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. Οι συντελεστές είναι οι: συγγραφέας: Δήμητρα Παπαδοπούλου, σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός - Δήμητρα Παπαδοπούλου, σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης, κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης, μουσική ενορχήστρωση και διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς, φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα, φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη, βοηθός σκηνοθέτη: Πέτρος Γεωργοπάλης, βοηθός σκηνογράφου: Μιχάλης Σαπλαούρας, promo video: Γιώργος Δάσκαλος. 

Παίζουν: Θανάσης Αλευράς, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Αντώνης Κρόμπας, Jerome Kaluta, Πέτρος Γεωργοπάλης, Στράτος Λύκος, Παναγιώτης Αλεξανδράκης και η Ελένη Ροδά.


NEWSLETTER