Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011 11:14

Οι Yeah Trio στο μπαρ "Μώμος"

Γράφτηκε από την
Οι Yeah Trio στο μπαρ "Μώμος"

Για πρώτη φορά στην Καλαμάτα θα παίξουν απόψε το βράδυ στο "Μώμος" οι Yeah Trio, ένα σχήμα που αποτελείται από 3 πολύ αξιόλογους Ελληνες μουσικούς. Οι Yeah Trio σχηματίστηκαν πριν από ένα χρόνο περίπου και η ύπαρξη του γκρουπ στηρίχτηκε στο να υπάρξει ένα πρόγραμμα τραγουδιών που δεν παίζονται συνήθως από τις μπάντες του είδους. Στις ερμηνείες των τραγουδιών, υπάρχει έντονη και η δεξιοτεχνία από τις κιθάρες του Δημήτρη Σινογιάννη και του Νίκου Τερζάκη, σε συνδυασμό με την δυναμική φωνή της Πέγκυ Ζάρρου.

Λίγο πριν την αποψινή συναυλία, στην "Ε" μίλησε ο Δημήτρης Σινογιάννης, ο οποίος έχει παίξει κοντά στους πιο καταξιωμένους Ελληνες τραγουδοποιούς και ερμηνευτές.

- Τι ακριβώς θα ακούσουν οι θαμώνες του "Μώμου" στο live σας;

"Τα τραγούδια που θα ακουστούν είναι διασκευές από τους Yeah Trio, καλλιτεχνών όπως: Amy Winehouse, Amy McDonald, Police, Lady Gaga, Iggy Pop, Dire Straits, Cindi Lauper, Beatles, Duffy, Eyrithmics, Santana, Bebe, Sante, Eagle eye Cherry, Bob Marley και πολλών άλλων".

 

- Εχετε ξαναέρθει στην Καλαμάτα; Την Πέγκυ τη θυμόμαστε από τις εμφανίσεις στο Jazz festival το καλοκαίρι. Για εσάς είναι η πρώτη φορά;

"Εγώ έχω φυσικά παίξει ξανά στην ομορφη πόλη σας, καθ' ότι συνεργάζομαι συχνά με τραγουδοποιούς και τραγουδιστές όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μίλτος Πασχαλίδης κ.α.".


- Τι ανταπόκριση βλέπετε μέχρι σήμερα από τον κόσμο στο ύφος των Yeah Trio; Πού προτιμάτε συνήθως να παίζετε;

"Το κοινό είναι συνήθως πολύ δεκτικό με το πρόγραμμα των τραγουδιών, οι χώροι που προτιμούμε και συνήθως μας καλούν είναι αρχικά τα music bars, αλλά παίζουμε και σε μουσικές σκηνές, φεστιβάλ κλπ".

 

- Θα υπάρξει κάποια στιγμή δισκογραφία του σχήματος; Η τώρα με την κρίση τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα;

"Τώρα έχουμε στο πρόγραμμα να γράψουμε ένα προσωπικό μας cd, με κάποιες διασκευές ενορχηστρωμένες για το ακουστικό μας σχήμα μαζί με δικά μας κομμάτια και η προσπάθεια θα γίνει με δική μας παραγωγή, με κυρίως διανομή στα live μας. Το λέω αυτό γνωρίζοντας πως βρισκόμαστε εν μέσω κρίσης, όμως τα μικρά σχήματα όπως εμείς, έχουμε πιο μικρά budget".

 

- Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες από το εγχώριο και το διεθνές στερέωμα που αποτελούν τη βασική έμπνευσή σας; Η τζαζ τελικά θα λέγατε πως είναι ένα είδος που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων;

"Αντλούμε έμπνευση περισσότερο από ξένους δημιουργούς γιατί αυτά είναι και τα βιώματα μας. Οσον αφορά τη τζαζ, πιστεύω ότι ο Ελληνας δέχεται τη καλή μουσική ανεξαρτήτως είδους"!

 

Συνέντευξη

στη Γιούλα Σαρδέλη

 

 


NEWSLETTER