Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018 08:54

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Τζόυς Ευείδη στην “Ε” για το «Μόλις χώρισα» στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Τζόυς Ευείδη στην “Ε” για το «Μόλις χώρισα» στην Καλαμάτα

Αφθονο γέλιο και ξεκαρδιστικές ατάκες θα μας χαρίσει η παράσταση “Μόλις χώρισα” που ανεβαίνει από τη “Μέθεξις” σήμερα Σάββατο στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό και αγαπητό έργο, που φέτος παρουσιάζεται στο κοινό με ένα δυνατό τιμ ηθοποιών. Στην “Ε” εξήγησαν περισσότερα η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Τζόυς Ευείδη, για την παράσταση αλλά και... όχι μόνο!

- Θα δούμε διαφορετικά πράγματα στην παράσταση σε σχέση με την ταινία;

Τ.Ε.: “Κοίτα να δεις, το κείμενο δεν αλλάζει, αλλά πιστεύω ότι επειδή αυτό το κείμενο γράφτηκε αρχικά για το θέατρο, στο θέατρο λειτουργεί σωστά. Νομίζω ότι έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον η δική μας διανομή. Είναι όλοι εξαιρετικοί. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τις δουλειές μου έτσι, αν δεν τις έχει δει ο άλλος. Αλλά πραγματικά είναι όλοι πάρα πολύ φιλότιμοι άνθρωποι και πολύ ψαγμένοι καλλιτέχνες”.

Π.Α.: “Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό, οπότε αυτό που θα δείτε είναι το πρωτότυπο. Το ανέβασμα είναι το ίδιο όπως κάθε φορά, απλά η διαφορετικότητα του κάθε ηθοποιού κάνει και την παράσταση διαφορετική. Οσο κι αν είναι γραμμένα τα ίδια πράγματα, τα ίδια λόγια, ο ίδιος χαρακτήρας ο κάθε ηθοποιός είναι τελείως διαφορετικός. Σίγουρα αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα γελάσετε με την ψυχή σας”.

- Είναι αγχωτικό για έναν ηθοποιό να παίρνει τη... σκυτάλη από άλλους συναδέλφους και θιάσους επιτυχημένους;

Π.Α.: “Για μένα όχι, καθόλου. Ο καθένας πρέπει να πιστεύει στον εαυτό του και στη διαφορετικότητά του και μάλιστα είναι πολύ τιμητικό να σου ζητάνε να κάνεις κάτι που έχει κάνει πιο πριν ένας άνθρωπος αξιόλογος. Πρέπει να αναδείξεις το έργο μέσα από σένα με ένα διαφορετικό τρόπο, ο οποίος να είναι εξίσου καλός -αλλά χωρίς να έχεις το φόβο της σύγκρισης. Εγώ δεν το είχα ποτέ. Δεν έχω κανένα άγχος. Είναι πολλά τα χρόνια που έχουμε στην πλάτη, όταν όλα αυτά δεν έρχονται απότομα αλλά σταδιακά, έρχονται και ομαλά. Δεν έγινα πρωταγωνίστρια σε ένα βράδυ, έγινα μετά από 15 χρόνια δουλειάς. Οπότε δεν έχω κανένα άγχος αλλά μεγάλη χαρά!”.

Τ.Ε.: “Ναι, πάντα υπάρχει αίσθημα ευθύνης, όποιος ρόλος κι αν είναι αυτός και όποιος κι αν τον έχει παίξει πριν από εσένα”.

- Εχετε ήδη ξεκινήσει την καλοκαιρινή περιοδεία και έχετε πάει σε αρκετές πόλεις και μάλιστα εδώ στην Καλαμάτα θα δώσετε διπλή παράσταση. Με την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, βλέπετε να έρχεται ο κόσμος στο θέατρο;

Π.Α.: “Είναι γνωστό ότι σε καιρούς κρίσης, η τέχνη πάντα ανθίζει, ο κόσμος πάντα έχει διάθεση να διασκεδάσει όταν βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, ή μάλλον όχι να διασκεδάσει αλλά να ψυχαγωγηθεί, αυτή είναι η καλύτερη λέξη. Το θέατρο πάντα σε καιρούς κρίσης ανθίζει, όχι μόνο τώρα, αλλά και μέσα στους αιώνες. Εγώ μπορώ να σου πω ότι τα τελευταία χρόνια είναι από τα αγαπημένα μου στη δουλειά, γιατί τα θέατρα είναι σχεδόν πάντα γεμάτα”. 

- Κυρία Ευείδη, ξεκινήσατε και συνεχίζετε με μεγάλες επιτυχίες στην τηλεόραση, τις οποίες τις βλέπουμε ακόμα. Ηταν σειρές με καλό επίπεδο χιούμορ, γλυκό, ανθρώπινο, συγκινητικό. Τώρα η κατάσταση της τηλεόρασης είναι εντελώς διαφορετική, με... παιχνίδια της αγάπης ας πούμε. Πώς αισθάνεστε για αυτό;

“Σκυλοβαριέμαι με την ψυχή μου όλη. Δεν μπορώ ειλικρινά. Ακόμα και σε μέρες που είχα ρεπό και έτυχε να κάτσω σπίτι, ένιωθα ότι το μυαλό μου γίνεται πουρές, παρακολουθώντας αυτό το πράγμα. Το θεωρώ τραγικό αυτό που ζούμε. Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει τραγικότερη τηλεόραση από την τωρινή, πάτος. Γενικά όλα αυτά τα παιχνίδια τα βαριέμαι, εκτός αν είναι γνώσεων ή έστω αν δείχνουν κάποιο ταλέντο. Το να δείχνεις αν έχεις ταλέντο στο πόσο π..... είσαι... είναι κάτι άλλο”. 

- Κυρία Αναστασοπούλου, είχατε κανονίσει να συνεχίσετε και το χειμώνα ή με τη νέα εγκυμοσύνη άλλαξαν όλα;

“Η εγκυμοσύνη τα άλλαξε όλα! Δυστυχώς έπρεπε να πω όχι σε όλα, ευτυχώς από την άλλη θα μεγαλώσει η οικογένειά μου. Ετσι κι αλλιώς πιστεύω ότι ένα παιδί φέρνει πάντα τύχη. Μετά από κάποιους μήνες που θα επιστρέψω να δουλέψω, όλα θα με περιμένουν, είμαι σίγουρη”.

- Τον επόμενο χειμώνα έχετε κλείσει κάποια συμμετοχή σε σειρά ή σε θέατρο;

Τ.Ε.: “Οχι ακόμα. Δεν έχω κλείσει ακόμα πουθενά. Δεν υπάρχουν προτάσεις όπως παλιά. Κακά τα ψέματα. Παλαιότερα όταν “γύριζε” η εποχή, δεν ήξερες τι να διαλέξεις, το σκεφτόσουνα. Τώρα οι προτάσεις είναι ελάχιστες. Αν έχεις και δεύτερη επιλογή είσαι πάρα πολύ τυχερός”.

- Ποια είναι η σχέση σας με την Καλαμάτα κ. Αναστασοπούλου;

“Εχω παίξει πάρα πολλές φορές στην Καλαμάτα στο πλαίσιο περιοδειών και την αγαπώ πολύ γιατί είναι ένα πανέμορφο μέρος. Εχω κοντινή καταγωγή. Ο μπαμπάς μου είναι από την Πελοπόννησο, συγκεκριμένα από την Αρχαία Ολυμπία”.

- Κυρία Ευείδη, είστε από τους ηθοποιούς που μιλάει άνετα, ελεύθερα στις συνεντεύξεις του και με ειλικρίνεια. Σας έχει στοιχήσει ποτέ αυτό;

“Μιλάω με ειλικρίνεια στις συνεντεύξεις μου γιατί θεωρώ οτιδήποτε άλλο εξαιρετικά βαρετό. Οχι, δεν μετανιώνω για αυτά που λέω. Για να φτάσω στο σημείο να εκραγώ και να χρησιμοποιήσω λέξεις περίεργες, σημαίνει ότι έχω απόλυτο δίκιο. Γενικά είμαι ένας πάρα πολύ ευγενής άνθρωπος, αλλά με ορισμένα πράγματα βαράω κόκκινο. Θέλω να εκφράζομαι όπως είμαι ως άνθρωπος και δεν θα γίνω καθόλου πιο συμπαθητική για να αρέσω σε κάποιον”.

- Τέλος, ασχολείστε πολλά χρόνια με την προστασία των αδύναμων ζώων. Με όλη την προσπάθεια που γίνεται μέσα από τα ΜΜΕ, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχετε δει κάποια αλλαγή;

Τ.Ε.: “Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτό το θέμα είναι ένας κλάδος... των εθελοντών ακόμα. Το κράτος δεν υπάρχει πουθενά. Δεν υπάρχουν οι αθηναϊκοί δήμοι, πόσο μάλλον οι δήμοι στην επαρχία. Είναι ένα πλήρες χάος, οτιδήποτε γίνεται, το κάνει ένας εθελοντής από την καρδιά του και από την τσέπη του. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να ψαχτούν, είμαστε πάρα πολύ πίσω. Παρόλα αυτά κάτι έχει αλλάξει. Ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί πάρα πολύ, πολλοί άνθρωποι δεν αγοράζουν πλέον ζώα. Σε μια Ελλάδα που είναι γεμάτη αδέσποτα είναι τουλάχιστον αμαρτία να αγοράζεις ένα ζωντανό, για να μην πιάσουμε την ιστορία των λεγόμενων “puppy mills” και για το πώς γίνεται η αναπαραγωγή αυτών των ζώων που αγοράζονται. Ασε που πολλοί τα παρατάνε, δεν τα στειρώνουν, δεν φροντίζουν για τη σωματική υγεία τους ποτέ. Πόσοι κυνηγοί παρατάνε τα ζωντανά τους; Γιατί όταν ένα σκυλί σταματά να είναι “εργαλείο”, τότε είναι αναλώσιμο και πολύ απλά παρατιέται, δένεται σε ένα βουνό και περιμένει το θάνατο. Πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα στη νοοτροπία μας. Υπάρχει πολλή κακία, πολλή καφρίλα και πολλοί άνθρωποι βγάζουν τα απωθημένα τους στα ζώα, τα βασανίζουν γιατί είναι αδύναμα και δεν μπορούν να αντιδράσουν”.

 

 

«Μόλις χώρισα» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας σήμερα Σάββατο 2 Ιουνίου για δύο παραστάσεις, στις 7 μ.μ. και στις 9.30 μ.μ. Παίζουν οι: Τζόυς Ευείδη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Κώστας Κάππας, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Μαρία Κωνσταντάκη, Χρήστος Τριπόδης, Ελίνα Μάλαμα, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Ανδρέας Βούλγαρης, Στρατής Νταλαγιώργος.

Οι συντελεστές είναι οι: κείμενο: Βασίλης Μυριανθόπουλος και Βαγγέλης Χατζηνικολάου, σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος, σκηνικά: Βαλεντίνο Βαλάσης, φωτισμός: Βλάσσης Θεοδωρίδης, ενδυματολόγος: Σοφία Δριστέλα, παραγωγή: Μέθεξις. Προπώληση εισιτηρίων: 12 ευρώ (Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και viva.gr), γενική είσοδος 15 και 12 ευρώ (ανεργίας, φοιτητικό, άνω των 65, πολύτεκνοι). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 7622034, 6943-290294.


NEWSLETTER