Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 08:12

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου στην “Ε”: Τα εθνικά θέματα προτεραιότητα της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ενωσης

Γράφτηκε από τον
Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου στην “Ε”:  Τα εθνικά θέματα προτεραιότητα της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ενωσης

“H Τουρκία με την αναθεωρητική της πολιτική ουσιαστικά απειλεί με την κατάληψη του μισού Αιγαίου, την τουρκοποίηση της Θράκης, την αρπαγή σημαντικής έκτασης από την Ελληνική ΑΟΖ και εν γένει τη φινλανδοποίηση της χώρας” σχολιάζει ο επιχειρηματίας και ιδρυτής της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ενωσης Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, μιλώντας στην “Ε” με αφορμή την επικείμενη παρουσία του την Κυριακή στην Καλαμάτα.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη:

 - Πώς αποφασίσατε να περάσετε από το χώρο των επιχειρήσεων στο χώρο της πολιτικής;

Προσωπικά, ανεξάρτητα των επιχειρήσεων, ενδιαφερόμουν πάντοτε για τα εθνικά θέματα και τα οικονομικά προβλήματα της πατρίδας μου. Επί πολλά χρόνια μου ζητούσανε να συμμετάσχω στην πολιτική, αλλά δεν το θεωρούσα σκόπιμο. Η κατάσταση όμως σήμερα στην πατρίδα μας, τόσο στα εθνικά θέματα όσο και στην οικονομία, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Γι’ αυτό εθεώρησα χρέος μου να ιδρύσω την Πανελλήνια Πατριωτική Ενωση, ώστε με τη βοήθεια των απλών πολιτών που αγαπούν την πατρίδα και ενδιαφέρονται για τα εθνικά θέματα, να αγωνιστούμε στη Βουλή για τους σκοπούς αυτούς.  

 

 - Ως ιδρυτής της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ενωσης πώς θα συστήνατε το κόμμα σας στην ελληνική κοινωνία; Ποιες είναι οι βασικές του αρχές;

Το κόμμα είναι πατριωτικό και ενωτικό. Καλεί όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως ιδεολογίας ή κομματικής προτιμήσεως, να συνταχθούν και να συμβάλουν στους σκοπούς μας.

Οι βασικές μας αρχές είναι:

1. Αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

2. Αλλαγή πολιτικής στο θέμα της πράσινης μετάβασης. Η μη απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων από την ηλεκτροπαραγωγή και η ταχύτερη δυνατή εξόρυξη υδρογονανθράκων από την Ελληνική ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).

3. Η άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, η κήρυξη της ΑΟΖ σε όλη την Επικράτεια και η οριοθέτηση των ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου.

4. Η ενίσχυση της ελληνικής Παιδείας και Γλώσσας.

5. Η πίστη στην Ορθοδοξία και η ενίσχυση του Αγίου Όρους.

6. Η αναδιάρθρωση της Δικαιοσύνης και η ταχεία απονομή της.

7. Η στενή συνεργασία με την Ελληνική Ομογένεια.

 

 - Στις έως τώρα δράσεις του πολιτικού σας φορέα έχετε κάνει ιδιαίτερες αναφορές στα εθνικά θέματα. Ποια πιστεύετε ότι είναι η μεγαλύτερη απειλή και πώς αξιολογείτε την εξωτερική πολιτική που ασκεί η χώρα μας;

Είναι προφανές ότι η μεγαλύτερη απειλή διαχρονικά παραμένει η Τουρκία, η οποία με την αναθεωρητική της πολιτική ουσιαστικά απειλεί με την κατάληψη του μισού Αιγαίου, την τουρκοποίηση της Θράκης, την αρπαγή σημαντικής έκτασης από την Ελληνική ΑΟΖ και εν γένει την φινλανδοποίηση της χώρας. Η εξωτερική πολιτική που ασκεί η χώρα μας υπήρξε ακατανόητα φοβική. Καταγγέλλω όλες τις κυβερνήσεις που επί 25 χρόνια δεν επέκτειναν τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ., όπως καταγγέλλω και τις κυβερνήσεις των μνημονίων που εγκατέλειψαν τις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσον στην αγορά νέου εξοπλισμού όσο και στη συντήρηση του υφιστάμενου, αλλά και στην οικονομική ταλαιπωρία του προσωπικού τους. Είναι προφανές ότι η εξωτερική μας πολιτική πρέπει να είναι περισσότερο διεκδικητική στα θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις σχέσεις μας με την Αμερική, και ανένδοτη στους εκβιασμούς της Άγκυρας. Εκτιμώ ότι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας καταβάλλει ιδιαίτερη προσπάθεια, αλλά απαιτείται πιο συστηματική οργάνωση των διπλωματικών υπηρεσιών.

 

 - Ως επικεφαλής της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ενωσης είστε ανοιχτός σε συνεργασίες; Και αν ναι, ποιες είναι οι “κόκκινες γραμμές” σας; Βλέπετε εκλογές εντός του 2022;

Η Πανελλήνια Πατριωτική Ενωση είναι ανοικτή σε συνεργασίες με κόμματα ή συλλογικότητες που έχουν τις ίδιες αρχές. Ήδη συνεργαζόμεθα σε αυτή τη βάση με την Δημοκρατική Αναγέννηση και την πολιτική συλλογικότητα ΕΛΠΙΔΑ και εξετάζουμε και άλλες περιπτώσεις. Καλούμε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις, πλην των δύο άκρων, να συνασπιστούν μαζί μας εν ισοτιμία. Κόκκινες γραμμές είναι οι αρχές της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ενωσης, όπως αναφέραμε προηγουμένως. Ως προς την εκτίμηση των εκλογών, πιθανότερη θεωρούμε την περίοδο του φθινοπώρου του 2022.

 

 - Προέρχεστε από τον κατασκευαστικό τομέα και θα είχε ενδιαφέρον το δικό σας σχόλιο για την εξέλιξη των έργων υποδομής στην Πελοπόννησο την οποία επισκέπτεστε.

Ως προς τα έργα της Πελοποννήσου, εκτιμάμε ότι θα έπρεπε προ καιρού να είχε ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός, όχι μόνον έως την Πάτρα, αλλά και από Πάτρα έως Πύργο και Τσακώνα. Περαιτέρω, μεγάλη καθυστέρηση έχει σημειωθεί και στην σιδηροδρομική γραμμή έως τον λιμένα της Πάτρας, η οποία θα καθυστερήσει σημαντικά μέχρι την ολοκλήρωσή της, και νομίζουμε ότι θα έπρεπε να επεκταθεί μέχρι τον Πύργο και την Ολυμπία. Θεωρούμε σημαντικό και χρήσιμο τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, θα προτιμούσαμε όμως να γίνει ως δημόσιο έργο ώστε να στοιχίσει λιγότερο και να περαιωθεί συντομότερα.

 


* Στην Πελοπόννησο περιοδεύει αυτό το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ενωσης, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Ειδικότερα ο κ. Εμφιετζόγλου σήμερα Σάββατο θα μιλήσει στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα “Δ. Μητρόπουλος” του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Αύριο Κυριακή στις 12.30 το μεσημέρι θα μιλήσει στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, ενώ η περιοδεία στην Πελοπόννησο θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο “Rex” στην Καλαμάτα.

Οι συγκεντρώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό, ενώ θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα με βάση το πρωτόκολλο για την Covid-19. H είσοδος στους χώρους επιτρέπεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.


NEWSLETTER