Τετάρτη, 29 Μαϊος 2013 07:28

Oι "Necrophobic Revulsion" στις "Σπονδές": "Death metal από τη Μεσσήνη στο Open Mind Fest "The Locals"

Γράφτηκε από την
Oι "Necrophobic Revulsion" στις "Σπονδές": "Death metal από τη Μεσσήνη στο Open Mind Fest "The Locals"

Στο κοινό της Καλαμάτας θα συστηθεί και επίσημα αυτή την Παρασκευή η death metal μπάντα των "Necrophobic Revulsion" από τη Μεσσήνη, στο Open Mind Fest "The Locals" στις "Σπονδές". Το όνομά τους ίσως ξενίζει στο πρώτο άκουσμα, όμως σίγουρα είναι μια αξιόλογη προσπάθεια που αξίζει να ακούσει κανείς. Αν μη τι άλλο, είναι ξεχωριστοί και εντελώς διαφορετικοί από όσα έχουμε δει ως τώρα!

 - Ποιοι είναι οι "Necrophobic Revulsion" και πότε δημιουργήθηκαν;

"Οι "Necrophobic Revulsion" ξεκίνησαν το Μάιο του 2008 από 3 φίλους (Μάριος κιθάρα, Βασίλης φωνή, Δημήτρης τύμπανα) γράφοντας ένα demo ενός πρώιμου grind ήχου. Μετά από διάφορες αλλαγές καταλήξαμε να παίζουμε death metal με την προσθήκη του Γιώργου στο μπάσο". 

- Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;

"Οι μουσικές μας επιρροές είναι από όλο το φάσμα του death metal και όχι μόνο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε συγκροτήματα όπως οι "Morbid Angel", "Bolt Thrower", "Obituary", "Deicide", "Napalm Death" κ.ά., προσπαθώντας βέβαια να αναπτύξουμε το προσωπικό μας ύφος που δεν είναι άλλο από το καθαρόαιμο old school death metal".

- Παρουσιάζετε κομμάτια δικά σας; Οι διασκευές σας τι ύφος έχουν;

"Παίζουμε δικά μας κομμάτια, μόνο με εξαίρεση μία διασκευή στα live. Εχουμε κυκλοφορήσει μέχρι τώρα ένα promo μέσω μιας ελληνικής εταιρείας, όπου μερικά κομμάτια έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές του εξωτερικού. Πρόσφατα κυκλοφορήσαμε και το πρώτο μας ολοκληρωμένο album με τίτλο "Brigades of Subjugation" του οποίου τα κομμάτια παρουσιάζουμε στα live. Παράλληλα συμμετείχαμε, με ένα κομμάτι του δίσκου, στη συλλογή Greek Death-Grind Scene Vol.2". 

- Πώς επιλέχθηκε το όνομα της μπάντας και ποιοι είναι οι μελλοντικοί της στόχοι;

"Μιλώντας στους στίχους μας ως επί το πλείστον για σκηνές ωμής βίας και πολέμου θεωρούμε ότι κανείς θα πρέπει να συμβιβάζεται με την ιδέα του θανάτου και την όψη των νεκρών. Ο πραγματικός φόβος είναι ο ζωντανός άνθρωπος. Απέχθεια για τον φόβο προς τους νεκρούς δηλαδή. Οι μελλοντικοί μας στόχοι είναι πρώτα ένα ep που θα κυκλοφορήσουμε στο τέλος του καλοκαιριού έχοντας έτοιμα κάποια καινούργια κομμάτια, κάποιες συναυλίες. Προς το παρόν δουλεύουμε σε νέο υλικό και ετοιμαζόμαστε για όσο το δυνατόν περισσότερα live".

- Η μουσική αποτελεί τη μοναδική ενασχόλησή σας ή ασχολείστε και με κάτι άλλο παράλληλα;

 

"Προφανώς και η μουσική δεν αποτελεί την μοναδική ενασχόληση μας. Δεν πιστεύουμε πως μπορεί κανείς πλέον να ζήσει από τη μουσική και δεν συμφωνούμε με την εμπορευματοποίησή της. Παίζουμε γιατί γουστάρουμε τη μουσική, τα συναισθήματα που βγαίνουν από αυτή, την ενέργεια και το death metal"!


NEWSLETTER