Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 09:21

Ανδρέας Τσουκαλάς - Γενικός συντονιστής Πελοποννήσου: «Οι πολίτες ζητούν ανανέωση της Ν.Δ.»

Γράφτηκε από τον
Ανδρέας Τσουκαλάς - Γενικός συντονιστής Πελοποννήσου: «Οι πολίτες ζητούν ανανέωση της Ν.Δ.»

 

Συνέντευξη στον Θανάση Λαγό

"Ο ορισμός μου στη θέση του Γενικού Συντονιστή, εκτός από ψήφο εμπιστοσύνης σε εμένα τον ίδιο, είναι και ψήφος εμπιστοσύνης στους νέους που έμειναν στον τόπο τους" δηλώνει στην "Ε" ο Γενικός Συντονιστής της Γραμματείας Οργανωτικού των Οργανώσεων Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Ανδρέας Τσουκαλάς. "Στόχος της ΝΔ είναι η ενίσχυση των σχέσεων της παράταξης με τη νέα γενιά όσο το δυνατόν περισσότερο τα επόμενα χρόνια" αναφέρει σε άλλο απόσπασμα της συνέντευξης ο κ. Τσουκαλάς και συμπληρώνει "Οι πολίτες ζητούν ανανέωση".

Αναλυτικά η συνέντευξη:

 

 - Ο ορισμός σας στη θέση του Γενικού Συντονιστή της Γραμματείας Οργανωτικού των Οργανώσεων Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα γενιά του κόμματος;

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στη νέα γενιά. Το αποδεικνύει τόσο με την πολιτική που χαράσσει και εφαρμόζει, όσο και με τις επιλογές της σε νέα στελέχη και συνεργάτες. Ο ορισμός μου στη θέση του Γενικού Συντονιστή, εκτός από ψήφο εμπιστοσύνης σε εμένα τον ίδιο, είναι και ψήφος εμπιστοσύνης στους νέους που έμειναν στον τόπο τους, θέλουν να προσφέρουν στο αύριο της πατρίδας και που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

 

 - Εκτιμάτε ότι η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού θα συνεχιστεί και στα εθνικά και αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια;

Η ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα γενιά από τον πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αντιληπτή από όλους μας. Το είδαμε ακόμα και με την πρόσφατη ανανέωση που έγινε στη νέα πολιτική επιτροπή όσο και στις νέες γραμματείες του κόμματος. Έπειτα από το συνέδριο θα έλεγε κανείς ότι η παράταξη αδιαμφισβήτητα απέκτησε νέα δυναμική και νέο αέρα.

Οι πολίτες βέβαια ζητούν γενικότερα ανανέωση. Από τη μία η εμπειρία των παλαιότερων στελεχών και από την άλλη η φρεσκάδα και η όρεξη των νέων ανθρώπων πιστεύω πως θα είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να επιτύχει σε κάθε εκλογική διαδικασία και να συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών.

 

 - Τόσο στις εκλογές του 2019 όσο και στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται μια δυσκολία της Νέας Δημοκρατίας να προσεγγίσει τη νέα γενιά. Ποιες είναι οι αιτίες κατά τη γνώμη σας;

Η νέα γενιά έχει απομακρυνθεί γενικά από το πολιτικό σύστημα και ίσως δικαίως θα έλεγαν οι περισσότεροι. Κατανοώ απόλυτα αυτή τη στάση μιας και τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση και όχι μόνο (Covid, ακρίβεια κ.λπ.) οι νέοι αποτραβήχτηκαν από την πολιτική, έγιναν δύσπιστοι απέναντι στο πολιτικό σύστημα και απογοητεύτηκαν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κλείστηκαν στον εαυτό τους και αδιαφόρησαν για τα κοινά. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί οι οποίοι είναι παρόντες και έχουν έρθει δίπλα στην παράταξη. Ενδεικτικά αναφέρω τη μεγάλη τους συμμετοχή στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της ΟΝΝΕΔ, η οποία απέδειξε ότι σιγά-σιγά η Νέα Δημοκρατία κερδίζει την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων -πράγμα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο.

Η σημερινή πολιτική της ΝΔ επικεντρώνεται στους νέους. Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, στόχος της ΝΔ είναι η ενίσχυση των σχέσεων της παράταξης με τη νέα γενιά όσο το δυνατόν περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Το κυβερνητικό έργο και η ειλικρίνεια απέναντι στη νέα γενιά νομίζω ότι πλέον αναγνωρίζεται και γι’ αυτό άλλωστε βλέπουμε όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή νέων τόσο στα όργανα της παράταξης όσο και στη νεολαία του κόμματος με εγγραφές χιλιάδων νέων μελών.

 

 - Οι Πελοποννήσιοι έχουν περιφερειακή συνείδηση ή ακόμα δεν γνωρίζει η Μεσσηνία τη... Λακωνία; 

Όλοι αγαπάμε τον τόπο μας λίγο περισσότερο και αυτό σίγουρα δεν είναι κακό ή κατακριτέο. Πρέπει όμως να μην γινόμαστε τοπικιστές, να βλέπουμε μακριά και να αντιλαμβανόμαστε πως για να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, χρειάζεται συλλογικότητα και συνεργασία.

Στην Περιφέρειά μας τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει σε σημαντικό βαθμό να βελτιωθεί και να ωριμάσει στους πολίτες η περιφερειακή συνείδηση. Πλέον (ειδικά μετά την αιρετή περιφέρεια του «Καλλικράτη») συζητάμε για έργα και δράσεις που προβάλλουν και ενισχύουν συνολικά την Περιφέρειά μας. Έχει καλλιεργηθεί η αντίληψη της ενιαίας περιφερειακής δράσης για την αντιμετώπιση προβλημάτων και τη γενικότερη ανάπτυξη. Βέβαια χρειάζεται να γίνουν ακόμα αρκετά βήματα…

 

 - Ποιο έργο θέλετε να αφήσετε στη Γραμματεία Οργανωτικού;

Η αποτελεσματική λειτουργία της Γραμματείας Οργανωτικού μπορεί να συνεισφέρει στη δυναμική της παράταξης τόσο κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας όσο και κατά την προεκλογική περίοδο. Κύριος στόχος είναι -μέσα από τη συνεργασία με όλα τα στελέχη της παράταξης- να μπορέσουμε να τη βοηθήσουμε με την ενδυνάμωση των περιφερειακών οργανώσεων, με τη συσπείρωση των υπαρχόντων στελεχών και την προσέγγιση νέων.

Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει σε πρωτόγνωρες συνθήκες, να επιλύσει σοβαρά προβλήματα και να δώσει ελπίδα στον ελληνικό λαό, αποδεικνύοντας ότι είναι ικανή να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Κλείνοντας, προσωπικός μου στόχος είναι να φανώ αντάξιος των προσδοκιών του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και του γραμματέα Οργανωτικού κ. Στέλιου Κονταδάκη, που με τίμησαν σε αυτή τη θέση, αλλά κυρίως να φανώ αντάξιος των προσδοκιών της νέας γενιάς που εκπροσωπώ.


NEWSLETTER