Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2013 08:24

O Κώστας Κρομμύδας στην "Ε": "Η ζωή είναι πιο ισχυρή από όλα τα μυθιστορήματα"

Γράφτηκε από την
O Κώστας Κρομμύδας στην "Ε": "Η ζωή είναι πιο ισχυρή από όλα τα μυθιστορήματα"

"Η ζωή είναι πιο ισχυρή από όλα τα μυθιστορήματα", μας βεβαιώνει ο ηθοποιός Κώστας Κρομμύδας, ο οποίος πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο "Η ζωή που έλειπε".

Ενα μυθιστόρημα που παρουσιάζει δύο ιστορίες αγάπης και απόλυτου έρωτα, εμπνευσμένες από ένα αληθινό γεγονός που συνέβη την περίοδο της Κατοχής. Μπορούν ένας άντρας και μια γυναίκα, που συναντιούνται σήμερα και ερωτεύονται παράφορα, να συνεχίσουν τον έρωτα δύο ανθρώπων που έζησαν σχεδόν 70 χρόνια πριν; Τι είναι αυτό που συνδέει αυτές τις δύο ιστορίες; Και πώς αντιδρούν όταν όλα αποκαλύπτονται; Θα γίνει η αλήθεια αιτία να διαλυθεί μια μοναδική σχέση, ή θα ενώσει ακόμη πιο πολύ τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σήμερα να κληρονομούν άθελά τους τις τραγικές, αλλά γεμάτες έρωτα, ιστορίες των προγόνων τους; 

"Συχνά η μοίρα κεντά το μέλλον των ανθρώπων κοιτάζοντας πίσω στο παρελθόν τους" μας λέει ο συγγραφέας μιλώντας μας και για το βιβλίο του, αλλά και για τις υπόλοιπες καλλιτεχνικές του δραστηριότητες.

- Σε γνωρίσαμε ως ηθοποιό και κατόπιν ως συγγραφέα. Τι σε οδήγησε στον έναν και στον άλλον δρόμο της τέχνης;

"Μου άρεσε πάντα να γράφω. Απλά δεν το έκανα οργανωμένα. Μετά την πρώτη μου απόπειρα με το "Μπαμπά μεγάλωσέ με" κατάλαβα ότι ήθελα να το κάνω πολύ… και έτσι έγραψα τη "Ζωή που έλειπε"".

- Τι πραγματεύεται "Η ζωή που έλειπε";

"Είναι βασισμένο σε μια πραγματική συγκλονιστική ιστορία που συνέβη στην Κατοχή και η οποία δεν έχει καταγραφεί πουθενά επίσημα. Η δικιά μου συμβολή είναι η ανάδειξη του ερωτικού στοιχείου των δύο κεντρικών ιστοριών. Τότε και σήμερα".   

- Εχει και λίγο... μεταφυσικό στοιχείο;

"Καθόλου. Ολα είναι απολύτως ρεαλιστικά. Με την έννοια ότι όλα θα  μπορούσαν να γίνουν. Οταν συνωμοτεί η μοίρα εμείς απλά παρακολουθούμε μη μπορώντας να κάνουμε και πολλά".

- Πιστεύεις ότι τελικά η αγάπη δεν χάνεται ή είναι κάτι που ισχύει μόνο στα μυθιστορήματα;

"Η αγάπη ποτέ δεν χάνεται. Αυτά που συμβαίνουν στην πραγματική ζωή είναι πολύ πιο ισχυρά από το όποιο".

- Είσαι από τους ηθοποιούς που διδάσκεις τους επόμενους συναδέλφους σου. Μίλησέ μας για την εμπειρία αυτή.

"Ναι διδάσκω σε μια εποχή πολύ δύσκολη για το επάγγελμα του ηθοποιού. Προσπαθώ να αγνοήσω τις δυσκολίες και να διδάξω την τέχνη μας με τον καλύτερο τρόπο. Το επίπεδο της εκπαίδευσης των ηθοποιών στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλό και έχουμε πολύ δρόμο ακόμη για να το βελτιώσουμε αυτό. Είναι όμως μια εξίσου πολύ δημιουργική διαδικασία με το να παίζεις στη σκηνή".

- Η εμπειρία σου από το τηλεοπτικό σόου; Θα το ξαναέκανες;

"Ηταν από κάθε άποψη μια εξαιρετική εμπειρία. Θα το ξαναέκανα με μεγάλη μου χαρά".

- Καλλιτεχνικά η συνέχεια τι έχει;

"Κατά αρχήν το επόμενο βιβλίο. Συνεχίζω τις διδασκαλίες σε δραματικές σχολές. Επίσης θα συνεχίσω τις εκπομπές μου στο ραδιόφωνο στον Love Radio. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και η προώθηση του βιβλίου μου που πάει ήδη για την τρίτη έκδοση".


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας Κρομμύδας γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1971 στα Τρίκαλα.

Για δύο χρόνια σπούδασε στο ΤΕΙ Νοσηλευτικής Αθήνας, το οποίο εγκατέλειψε μετά την είσοδό του στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1992. Από τη σχολή αποφοίτησε το 1995.
Για πέντε συνεχόμενα έτη παρακολούθησε τα σεμινάρια του Ανδρέα Μανωλικάκη πάνω στη μέθοδο διδασκαλίας του Actors Studio. Επίσης, υπήρξε μέλος των "Χορικών" της Ζουζού Νικολούδη για δύο χρόνια. Ασχολήθηκε με τον χορό και έλαβε μέρος σε πλήθος χορευτικών παραστάσεων με διάφορες ομάδες. Παρακολούθησε ακόμα πολλά σεμινάρια υποκριτικής, κίνησης και χορού με Ελληνες και ξένους δασκάλους.
Εχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, στο θέατρο, καθώς και το σινεμά. Η πρώτη τηλεοπτική παραγωγή στην οποία συμμετείχε ήταν η σειρά "Βαμμένα κόκκινα μαλλιά", ενώ ακολούθησαν πολλές άλλες με πιο πρόσφατη (2009 - 2011) την "Ζωή της άλλης". 
Τα τελευταία χρόνια διδάσκει υποκριτική στο Θέατρο των Αλλαγών και παραδίδει σεμινάρια υποκριτικής τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία. Παράλληλα, έχει έντονη κοινωνική δράση και συγκεκριμένα διοργανώνει καθαρισμούς δασών όπως και φιλανθρωπικούς αγώνες ποδοσφαίρου με την ομάδα των Ελλήνων Ηθοποιών στην οποία είναι και προπονητής.
Για το διάστημα 2011 - 2012, ήταν βασικός εισηγητής σε εκπαιδευτικές ημερίδες του Ινστιτούτου Πρόληψης Διατροφής και Υγείας του Δημήτρη Δελλή, με θέμα "Εκπαιδεύοντας παιδιά και γονείς σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής".
Το 2012, κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Μπαμπά, μεγάλωσέ με" και ξεκινά να γράφει στο mother.gr θέματα εμπνευσμένα από την προσωπική του εμπειρία σχετικά με την ανατροφή της μονάκριβης κόρης του.  Η μικρή Βάια, γεννημένη το 2008, είναι ο καρπός του έρωτα του Κώστα Κρομμύδα και της συζύγου του, Μαρίνας Γιώτη, αλλά στάθηκε και αφορμή και έμπνευση ώστε ο ηθοποιός να ασχοληθεί με τη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου.

 

 


NEWSLETTER