Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2025 14:20

H εξομολόγηση ενός «Εισαγγελέα» – Οι στίχοι, οι στόχοι και η ραπ

Γράφτηκε από την

H εξομολόγηση ενός «Εισαγγελέα» – Οι στίχοι, οι στόχοι και η ραπ

Ο Γιώργης Σεντεμέντες, γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο “Εισαγγελέας,” είναι ο 16χρονος Καλαματιανός που έχει κερδίσει την προσοχή του κοινού με τις ικανότητές του στη ραπ και τους εμπνευσμένους στίχους του.

Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στο περιοδικό “Περισκόπιο”,  από πολύ μικρή ηλικία, περίπου 10-11 χρονών, διατηρεί αρχείο με στίχους και ηχογραφήσεις στο κινητό του, όπου προσπαθούσε να τραγουδήσει τις ρίμες του. Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησε ότι είχε ανάγκη να γράψει σε χαρτί τα συναισθήματα που ένιωθε κατά τη διάρκεια μιας μέρας της ζωής του, είτε ήταν αρνητικά είτε θετικά. Αυτή η εσωτερική ανάγκη τον ώθησε να πειραματίζεται με τη μουσική, γεγονός που τον οδήγησε πρόσφατα στην κυκλοφορία του πρώτου του single, “Από μικρός,” το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει εκατοντάδες views αποδεικνύοντας ότι η μουσική του αγγίζει την καρδιά των νέων, αντανακλώντας τις ανησυχίες και τα όνειρά τους, και προσφέρει μια φωνή που συντροφεύει τα καθημερινά τους σκαμπανεβάσματα.

Παρά την αγάπη του για τη μουσική, ο Γιώργης έχει το σχολείο και τις σπουδές ως πρώτη του προτεραιότητα. Στοχεύει να σπουδάσει Νομική και να ακολουθήσει την καριέρα του ως Εισαγγελέας. Παράλληλα, έχει μεγάλα όνειρα για τον αθλητισμό, καθώς επιδιώκει να καταξιωθεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Μετρημένος και σίγουρος για τις ικανότητές του, είναι έτοιμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση, είτε αυτή αφορά τη μουσική του είτε άλλες πτυχές της ζωής του.

 

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

– Τι ήταν αυτό που σε ενέπνευσε να ξεκινήσεις να γράφεις και να ραπάρεις από τόσο μικρή ηλικία;

Από πολύ μικρή ηλικία, περίπου 10-11 χρονών, έχω αρχείο με στίχους αλλά και ηχογραφήσεις στο κινητό μου, όπου προσπαθούσα να τραγουδήσω τις ρίμες μου. Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα ότι είχα ανάγκη να γράψω σε χαρτί τα συναισθήματα που ένιωθα κατά τη διάρκειας μιας μέρας της ζωής μου, είτε ήταν αρνητικά είτε θετικά.

– Τι σημαίνει για σένα το ψευδώνυμο “Εισαγγελέας” και πώς το επέλεξες;

Το Eisaggeleas για μένα συμβολίζει τις αρετές που θέλω να αποκτήσω και να με χαρακτηρίζουν, δηλαδή να είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου και δίκαιος με τους ανθρώπους. Η επιλογή του καλλιτεχνικού ονόματος έγινε επίσης γιατί θέλω να περάσω στη Νομική και, αν τα καταφέρω, να περάσω στο Δικαστικό Σώμα.

– Πώς γεννιούνται οι στίχοι σου; Υπάρχει κάποια διαδικασία που ακολουθείς για να γράφεις τα τραγούδια σου;

Τα έντονα συναισθήματα που νιώθω είναι αυτά που γεμίζουν τα χαρτιά μου. Αν είμαι ερωτευμένος, πρέπει να γράψω. Αν μου έχουν πει ψέματα, πρέπει να γράψω. Αν με έχουν αδικήσει, έχω την ανάγκη να γράψω.

– Ποια είναι τα κύρια θέματα που πραγματεύονται οι στίχοι σου και ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις στο κοινό σου;

Οι στίχοι μου μιλάνε κυρίως για όνειρα, για την πίστη που πρέπει να έχουμε στον εαυτό μας, για την αξιοπρέπεια, για την ευγένεια και φυσικά για τις πριγκίπισσες της ζωής μας. Αυτό που ραπάρω στα τραγούδια μου και μακάρι να περάσει σαν μήνυμα στους ανθρώπους, είναι να κυνηγάμε τα όνειρά μας με όλες μας τις δυνάμεις, να μην εγκαταλείπουμε ποτέ και να μην απαντάμε στην κακία των ανθρώπων. Αυτό που για μένα πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργούμε και να βάζουμε ψηλότερους στόχους και το κυριότερο από όλα είναι να απέχουμε από κακές επιρροές και τοξικούς ανθρώπους.

– Πώς ισορροπείς τη μουσική σου καριέρα με τις σχολικές σου υποχρεώσεις και τα μελλοντικά σου σχέδια για σπουδές στη Νομική;

Είναι ξεκάθαρο μέσα μου ότι το σχολείο και οι σπουδές είναι η πρώτη μου προτεραιότητα. Είναι αλήθεια βέβαια πως κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ κάποιες ευκαιρίες για συναυλίες. Αυτό όμως που νιώθω ότι αρχίζει να ισορροπεί μεταξύ μαθημάτων και μουσικής μου είναι η κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών καθώς μου έχει γνωρίσει ποιητές, συγγραφείς και σπουδαία κείμενα. Επίσης το κίνητρο να σπουδάσω και μάλιστα στην Αθήνα, νομίζω πως μου δίνει την ευκαιρία να με γνωρίσει περισσότερος κόσμος και να διεκδικήσω να ανέβω σε μεγάλες μουσικές σκηνές.

– Ποια είναι η εμπειρία σου από τις ζωντανές εμφανίσεις και πώς αισθάνεσαι που βρέθηκες στη σκηνή μαζί με τον ράπερ Εθισμό;

Η εμπειρία των festival είναι μοναδική. Η αδρεναλίνη, λίγο πριν βγω στη σκηνή, κάνει την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά. Η αγάπη του κόσμου με κάνει να νιώθω ευτυχισμένος. Ειδικά όταν με περιμένουν στο τέλος να με γνωρίσουν, νομίζω ότι δεν θα άλλαζα αυτές τις στιγμές με τίποτα στον κόσμο. Ο Εθισμός είναι ένας από τους κορυφαίους ράπερ για μένα. Τον ακούω αρκετά χρόνια, έχω δει πολλές συναυλίες του και φυσικά με το να τον γνωρίσω από κοντά έγινε ένα όνειρό μου πραγματικότητα.

– Εχεις δηλώσει ότι είσαι φανατικός του ποδοσφαίρου. Παίζεις κι εσύ ποδόσφαιρο ή ασχολείσαι με κάποιο άλλο άθλημα;

Το ποδόσφαιρο, όχι απλά το αγαπώ, αλλά θα προσπαθήσω να καταφέρω να γίνω και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να φορέσω τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας, όπως έχει κάνει στο παρελθόν ο πατέρας μου. Φέτος πήρα μεταγραφή στην ομάδα της Ομόνοιας και πιστεύω ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό να πετύχει η ομάδα τους στόχους που έχει θέσει και εγώ να αναδειχθώ μέσα από αυτήν.

– Τι συμβουλή θα έδινες σε άλλους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, είτε στη μουσική είτε σε άλλους τομείς;

Να μην εγκαταλείψουν ποτέ την προσπάθεια να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Οταν βλέπω κάποιον να ζει το όνειρό του, τον θαυμάζω. Οταν δω όμως κάποιον να δίνει την ψυχή του, ακόμα και αν δεν καταφέρνει να πετύχει τα όνειρά του, τον σέβομαι.

Πηγή: Περιοδικό “Περισκόπιο”