Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 19:21

Tα μυρωδάτα σαπούνια "Kikissoap"

Tα μυρωδάτα σαπούνια "Kikissoap"

 

Μπορεί η Κική Κουφωλιά να μην κατάγεται από τη Μεσσηνία, αλλά παντρεύτηκε εδώ και επέλεξε να ζει σε ένα κτήμα στο Αριοχώρι, όπου παρασκευάζει σαπούνια όπως παλιά, με φυσικό τρόπο.

 

Ετσι προέκυψαν τα μυρωδάτα σαπούνια "Kikissoap", τα οποία απευθύνονται σε όλα τα γούστα. Δεν είναι μόνο αγνά και ευωδιαστά, αλλά και ιδιαίτερα όμορφα στην όψη.

- Φτιάχνεις διαφορετικά είδη σαπουνιού για τους μεγάλους και για τα παιδιά. Ποιες είναι οι διαφορές τους;

"Ολοι ξέρουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου και πόσο σπουδαίο είναι το σαπούνι ελιάς. Τα σαπούνια μου είναι κατάλληλα για μικρούς και μεγάλους και για κάθε τύπο δέρματος. Είναι κατάλληλα ακόμη και για παθήσεις, γιατί το λάδι είναι κατευναστικό και ρυθμιστικό. Ενα από τα σαπούνια που φτιάχνω για παιδιά είναι το σαπούνι ελαιόλαδου με έλαιο λεβάντα και με εκχύλισμα χαμομήλι. Για τους μεγάλους, υπάρχουν σαπούνι με έλαιο μέντα για ξύρισμα, με μέλι και βρώμη για το πρόσωπο, με χαμομήλι για την ευαίσθητη περιοχή και πολλά άλλα".

- Ποια είναι η διαφορετική πινελιά που βάζεις εσύ στα σαπούνια σου;

"Τα χειροποίητα σαπούνια που παρασκευάζω είναι πολύ διαφορετικά από τα βιομηχανοποιημένα, γιατί χρησιμοποιώ υψηλής ποιότητας φυσικά υλικά. Επίσης η διαδικασία της κρύας μεθόδου, δίνει πολύ καλύτερης ποιότητας φυσικό σαπούνι από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Το χειροποίητο σαπούνι που φτιάχνω περιέχει 25% φυσική γλυκερίνη, έτσι ενυδατώνει καταπραΰνει το δέρμα και λιπαίνει τα κύτταρα. Επίσης προσθέτω φυσικούς χυμούς φρούτων, μπαχαρικά, γνήσιο μέλι, μπίρα, κρασί, έτσι τα σαπούνια μου γίνονται μοναδικά"!

- Είσαι ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του κόσμου; Θα παρουσιάσεις και κάποιο νέο είδος το επόμενο διάστημα;

"Μπορώ να πω πως είμαι έκπληκτη από την ανταπόκριση του κόσμου. Στόχος μου για το μέλλον είναι το συνεχές ψάξιμο, η βελτίωση, το διάβασμα, η μάθηση με στόχο ενθουσιασμένους και ευχαριστημένους πελάτες. Το νέο είδος που με χαρά ετοιμάζω είναι το σαπούνι από ελαιόλαδο για το πλυντήριο"!

Τα σαπούνια της Κικής μπορεί να βρει κανείς στη σελίδα στο facebook "Kikissoap".