Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 17:25

Τσίπρας: Νέο έγκλημα το πολυνομοσχέδιο

Γράφτηκε από την

Νέο έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή για τις τράπεζες, τις ομαδικές απολύσεις και τα μέτρα του ΟΟΣΑ για μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, γάλα κτλ.

 

Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης η οποία όπως είπε έχει συμφωνήσει με την τρόικα να χαρίσει τις τράπεζες σε ξένα funds και εγχώριους ολιγάρχες, να απελευθερώσει τις απολύσεις και να παραδώσει εκατομμύρια εργαζόμενους σε μια σύγχρονη δουλεία με μισθό 500 ευρώ, να δώσει τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα, να καταστρέψει την εγχώρια κτηνοτροφία και να οδηγήσει σε διωγμό παραδοσιακά επαγγέλματα” όπως αυτό του φαρμακοποιού και του οδηγού ταξί.

“Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο στο ψέμα και στην εξαπάτηση, διαλύουν την κοινωνία, ξεπουλάνε την Ελλάδα κομμάτι -κομμάτι και ταυτόχρονα πανηγυρίζουν” είπε στη συνέχεια κάνοντας λόγο για “προμελετημένο” έγκλημα.

Όπως τόνισε πρόκειται για “ένα νομοσχέδιο-σκούπα που θεσμοθετεί ένα νέο γύρο βαρβαρότητας και αποτελεί προΐμιο για νέο μνημόνιο” και μέσω το οποίου “εκχωρούν τον έλεγχο των τραπεζών και μαζί τον έλεγχο της οικονομίας στα χέρια ξένων και εγχώριων κερδοσκόπων”.

Ειδικά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σημείωσε ακόμα πως με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιβαρύνει οριστικά το δημόσιο χρέος με τα 50 δισ. “που τώρα θα τα πληρώσει εξ’ολοκλήρου ο Έλληνας φορολογούμενος.”

“Αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν ημερομηνία λήξης, την 25η Μάη” κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας επαναλαμβάνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο και πως “θα ξηλώσει μια-μια τις διατάξεις του αίσχους, της εκποίησης και της κοινωνικής διάλυσης.”

Κεδίκογλου: Άνευ προηγουμένου παραλήρημα μίσους και απελπισίας

"Βυθισμένος στη μιζέρια και στην απογοήτευση, επειδή οι προσδοκίες του για αποτυχία της Ελλάδας διαψεύστηκαν, ο κ. Τσίπρας επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα μίσους και απελπισίας", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και πρόσθεσε πως "η κατάντια αυτή προκαλεί πλέον οίκτο".

Πηγή: enet.gr