ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 23:05

Ποινική δίωξη κατά του Ροβέρτου Σπυρόπουλου

Ποινική δίωξη κατά του Ροβέρτου Σπυρόπουλου

Σε απολογία από ανακριτή Διαφθοράς θα κληθεί, το επόμενο διάστημα, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού απιστία στην υπηρεσία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του ν.1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, για υπόθεση άρσης κατάσχεσης λογαριασμών γνωστής επιχείρησης.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας των εισαγγελέων, η ανώνυμη εταιρία «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ» με έδρα την Πατρίδα Ημαθίας, όφειλε στο ΙΚΑ, στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, περίπου 18,25 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως από μη καταβολή εισφορών των εργαζομένων της.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η εξόφληση του χρέους της εταιρίας, το ΙΚΑ Βέροιας προχώρησε σε πράξεις επίδοσης εισφορών προς τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, με δεκαπενθήμερη προθεσμία για να υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών, καταβάλλοντας ταυτόχρονα ένα ποσό.

Επειδή η προθεσμία παρήλθε χωρίς να προβεί η εταιρεία σε διαδικασία για ρύθμιση, το ΙΚΑ Βέροιας επέβαλε -όπως προβλέπεται στον νόμο- τον Οκτώβριο του 2013 κατάσχεση, εις χείρας των τραπεζών ALPHA, EUROBANK, ETE, όλων των ποσών που καταβάλλονται από την εταιρεία προς προμηθευτές της, πελάτες κλπ.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα καταλογίζονται στον κατηγορούμενο διοικητή του ΙΚΑ, ενώ το Ίδρυμα είχε εισπράξει ένα μικρό μέρος της οφειλής και επρόκειτο να κατατεθεί και άλλο ποσό προς ικανοποίηση του χρέους, ο κ. Ροβ. Σπυρόπουλος, χωρίς να υπάρχει σχετική αίτηση της εταιρείας, έδωσε εντολή στο τοπικό κατάστημα Βεροίας να προχωρήσει στην άρση της κατάσχεσης «προσωρινά μέχρι τις 31 Οκτωβρίου».

Περισσότερα: ethnos.gr