ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 16:02

Παραιτείται ο γ.γ. της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος

Παραιτείται ο γ.γ. της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος

Την παραίτησή του αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος μετά τις απρόσμενες εξελίξεις που πυροδότησε η δημοσίευση βίντεο που τον εμφανίζει να συνομιλεί με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την δικαστική υπόθεση του ακροδεξιού μορφώματος.

 

Όπως προανήγγειλε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη στην Ολομέλεια της Βουλής «ο κ Μπαλτάκος θα ανακοινώσει την απόφαση του που είχε λάβει πριν του ζητηθεί αυτό που του ζητήθηκε».

Νωρίτερα στην Ολομέλεια υπήρξε ομοβροντία αντιδράσεων από όλα τα κόμματα, που καταλήγουν στην γενική απαίτηση να παραιτηθεί άμεσα ο κ. Μπαλτάκος από την θέση του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αναφερόμενος στο βίντεο που έχει δημοσιευτεί είπε ότι «ο γ.γ. μιλά με τον βουλευτή σαν να είναι αδέλφια και κολλητοί. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο γ.γ. διατυπώνει ισχυρισμούς, αποκαλύπτει στοιχεία για υπουργούς της κυβέρνησης. Αναφέρει ονόματα και επικοινωνίες με την Δικαιοσύνη που δεν συνάδουν με την διάκριση των εξουσιών» και πρόσθεσε « Δεν πρόκειται μόνο για θέμα Μπαλτάκου, δεν ξεπλένεται η κυβέρνηση με την  παραίτηση Μπαλτάκου γιατί είναι πανίσχυρος σε αυτή την θέση με εντολή πρωθυπουργού και γιατί εμπλέκονται σύμφωνα με το βιντεο υπουργοί και ο πρωθυπουργός».

«Ζητούμε όσοι έχουν όλο το βίντεο να το δώσουν και στην βουλή και στα κόμματα και τους υπόλοιπους θεσμούς, και στην Δικαιοσύνη παρά τις επιφυλάξεις που δημιουργούνται για την λειτουργίας της» είπε και συμπλήρωσε « Δεν μπορεί η Βουλή να συνεχίσει να λειτουργεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Πρέπει να έρθουν εδώ ο Δένδιας ο Αθανασίου ο ίδιος ο Μπαλτάκος που μπαινοβγαίνει στην Βουλή συνεχώς. Ας έρθει με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουμε τις σχέσεις διάκρισης εξουσιών και μιας ειλικρινούς αντιμετώπισης της νεοναζιστικής δράσης».

Είπε ότι το «μαχαίρι πρέπει να μπει στο κόκκαλο και για την ποινική δράση άλλα και για όσους παρανομούν με μικροπολιτικά παιχνίδια» και σημείωσε ότι η εξελίξεις αποτελούν «μείζον θέμα για την κυβέρνηση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος επισήμανε ότι «η άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο» και υπενθύμισε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ε. Βενιζέλου ότι «ο κ. Μπαλτάκος είναι παλιό πρόβλημα».

Πηγή: protothema.gr