Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 16:22

Επίθεση από Γερουλάνο:Τι έχουν πάθει στο ΠΑΣΟΚ και την Ελιά και απαρνούνται το σοσιαλισμό;

«Αντί να προσποιούμαστε λοιπόν ότι ο σοσιαλισμός πέθανε, είναι ώρα να θυμίσουμε στην κοινωνία γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτόν» γράφει ο πρώην υπουργός στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου Παύλος Γερουλάνος.


Αγριεύουν τα πνεύματα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στην ΕΛΙΑ με εκατέρωθεν χτυπήματα για το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης, ανάμεσα σε Παπανδρεϊκούς, Βενιζελικούς και εκσυγχρονιστές.
Τη σκυτάλη σήμερα παίρνει ο Παύλος Γερουλάνος, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είχε φαινομενικά αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική σκηνή τα τελευταία τρία χρόνια. Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου σε άρθρο του αναφέρει ότι «οι επικοινωνιολόγοι αποφάσισαν ότι η λέξη σοσιαλισμός κάνει κακό στην παράταξη και θέλουν να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει» και συνεχίζει λέγοντας: «Όμως, έχει χάσει ο σοσιαλισμός τη δυναμική του στην κοινωνία ή έχουν απομακρυνθεί οι εκφραστές του από τις αξίες που πρεσβεύει ο σοσιαλισμός; Το πρόβλημα το έχει ο σοσιαλισμός ή οι εκφραστές του;»
Μάλιστα ο πρώην υπουργός αναφέρει πως άλλα κόμματα όπως το Ποτάμι ή η Χρυσή Αυγή ίσως έχουν λόγους να μην δεσμεύονται από ένα πλαίσιο αρχών και αξιών για να καταλήξει στο ερώτημα: «Η Ελιά τι πρόβλημα έχει; Θέλει να έχει την ελευθερία να λέει ό,τι θέλει ή ντρέπεται για την ιδεολογία που πρεσβεύει;».
Κατά την άποψη του κ. Γερουλάνου, «οι λάθος επιλογές στελεχών, οι λάθος πολιτικές δεν είναι δυνατό να χρεώνονται στην ιδεολογία, λέει ο πρώην υπουργός που συμπληρώνει πως «αντί να ψάχνουμε τρόπους να απαρνηθούμε το σοσιαλισμό και να τον βγάλουμε από τον τίτλο της παράταξής μας, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τον επαναφέρουμε στις πολιτικές μας προτάσεις και να εξηγήσουμε στους πολίτες ποιοι και πως θα υλοποιήσουν αυτές τις προτάσεις σωστά τώρα. Αντί να προσποιούμαστε λοιπόν ότι ο σοσιαλισμός πέθανε, είναι ώρα να θυμίσουμε στην κοινωνία γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτόν».
ΠΗΓΗ: www.protothema.gr