Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014 12:10

Κερδοφόρα τα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας

Γράφτηκε από την

Σε πορεία κερδοφορίας παραμένουν τα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ), σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) για το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς. 

 

Συγκεκριμένα, από τα οικονομικά στοιχεία της ΣΤΑΣΥ για το τετράμηνο Ιανουάριος  - Απρίλιος 2014, προκύπτει για την εταιρεία λειτουργικό πλεόνασμα, το οποίο για πρώτη φορά από την ενοποίηση των μέσων σταθερών τροχιάς προσεγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 232,12% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς.

Οι επτά νέοι σταθμοί του μετρό, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που έχει μειώσει σημαντικά την κίνηση των πολιτών με τα ΙΧ, έχουν τονώσει τα έσοδα της εταιρίας, η οποία και μέσω της εντατικοποίησης των ελέγχων στα εισιτήρια, έχει αυξήσει σημαντικά και τα έσοδά της από την επιβολή προστίμων στους λαθρεπιβάτες.

Η εκτίμηση της διοίκησης της εταιρίας είναι ότι η οικονομική εικόνα θα βελτιωθεί περαιτέρω, καθώς αναμένεται να αποδώσουν σύντομα καρπούς οι μετακινήσεις προσωπικού σε θέσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία, αλλά και οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες. 

Πηγή: tanea.gr