Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 09:15

"Καίει" την ηγεσία της Χρυσής Αυγής πρώην στέλεχος

Γράφτηκε από την
"Καίει" την ηγεσία της Χρυσής Αυγής πρώην στέλεχος

Καταγγέλλει εκβιασμούς και παρακολουθήσεις

 

Εκβιασμούς και παρακολουθήσεις καταγγέλλει πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής σε μία επιστολή-βόμβα που έστειλε στην εφημερίδα «Έθνος» και με την οποία «απαντά» -μεταξύ άλλων- και στον γγ της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ο κ. Σταύρου ήταν στέλεχος του κόμματος, είχε κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής, ενώ υπηρετούσε μέχρι και τον περασμένο Σεπτέμβριο ως επιστημονικός συνεργάτης του βουλευτή Πολύβιου Ζησιμόπουλου, ωστόσο, αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή, καθώς -όπως λέει- δεν τον εξέφραζε πλέον ο εθνικοσοσιαλισμός.

Έπειτα από την κατάθεσή του στις ανακρίτριες, ο Ηλίας Σταύρου -ο οποίος είχε προσέλθει  αυθορμήτως στις δικαστικές αρχές- υποστηρίζει στην επιστολή του ότι τελικός σκοπός της ΧΑ «είναι η δημιουργία ενός μονοκομματικού καθεστώτος στο οποίο κράτος και κόμμα θα ταυτίζονται και το πρώτο θα τελεί υπό τις εντολές του δεύτερου».

Το πρώην μέλος της ΧΑ υποστηρίζει ακόμη ότι άτομα που ανήκουν στην οργάνωση, παρακολουθούσαν το κινητό του τηλέφωνο, το τηλέφωνο της εγκύου -τότε- συζύγου του, αλλά και των ηλεκτρονικών του υπολογιστών.

Διαβάστε μέρος της επιστολής του κ. Σταύρου: 

«Ήμουν μέλος από το 2005 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013. Μετείχα ως υποψήφιος στις Εθνικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012. Η ιδεολογία του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή είναι ο Εθνικοσοσιαλισμός. Στη ΧΑ μπήκα με πλήρη συνείδηση τις ξεκάθαρα εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας της, της οποίας θερμός θιασώτης ήμουν και εγώ.

Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για την επικράτηση των ιδεών και αρχών του Εθνικοσοσιαλισμού και συνακόλουθα για τη δημιουργία ενός Εθνικοσοσιαλιστικού Κράτους με σημείο αναφοράς τη μεσοπολεμική Γερμανία.

Τελικός σκοπός είναι η δημιουργία ενός μονοκομματικού καθεστώτος στο οποίο κράτος και κόμμα θα ταυτίζονται και το πρώτο θα τελεί υπό τις εντολές του δεύτερου. Η επικράτηση του καθεστώτος αυτού θα γινόταν με την εξάπλωση και τη διάδοση των ιδεών του κόμματος στην κοινωνία και με την κατά το μέτρο του δυνατού διείσδυση σε κρατικούς θεσμούς, δηλαδή στην αστυνομία και τον στρατό».

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER