Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 16:09

Πέθανε ο εκδότης Οδυσσέας Χατζόπουλος

Πέθανε σήμερα το πρωί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, ο εκδότης του Κάκτου, Οδυσσέας Χατζόπουλος, αφήνοντας πίσω του μεγάλο εκδοτικό έργο.

Ο Οδυσσέας Χατζόπουλος ίδρυσε τον οίκο «Κάκτος» το 1975. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, 1 Ιουλίου, στις 16:30 από το Γ΄Νεκροταφείο Αθηνών.
ΠΑΣΟΚ: «Οραματιστής και καινοτόμος»
«Οραματιστής και καινοτόμος, ο Οδυσσέας Χατζόπουλος πλούτισε και ομόρφυνε με τη δουλειά του τη ζωή πολλών Ελλήνων. Χάρη σε εκείνον και το πάθος του για το βιβλίο το ελληνικό κοινό γνώρισε κορυφαίους ξένους συγγραφείς.
Η μεγάλη προσφορά του όμως υπήρξε ασφαλώς η σειρά «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία Οι Έλληνες», ένα μνημειώδες εκδοτικό επίτευγμα, μία πραγματική κιβωτός των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους συνεργάτες του» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.
Γ. Καρατζαφέρης: Ήταν αυθεντικός, θα λείψει από όλους μας
«Ο Οδυσσέας Χατζόπουλος είχε τη δική του «Οδύσσεια» στα γράμματα. Βρήκε την Ιθάκη του με την έκδοση ''Αρχαία Ελληνική Γραμματεία Οι Έλληνες''. Θα λείψει απ΄ όλους μας και ιδιαίτερα από τους διανοούμενους αυτού του τόπου. Ήταν αυθεντικός, καθαρός, ουσιαστικός και φίλος της αλήθειας και της λογικής. Στην αγαπημένη του σύζυγο Αθηνά, καταθέτουμε τη συντριβή μας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γ. Καρατζαφέρης.
Πηγή: www.ethnos.gr