Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 23:26

Σημίτης κατά Παπανδρέου: Μην ξεχνάμε τι κόστισε στη χώρα μας το "λεφτά υπάρχουν"

Γράφτηκε από την
Σημίτης κατά Παπανδρέου: Μην ξεχνάμε τι κόστισε στη χώρα μας το "λεφτά υπάρχουν"

"Τα προχθεσινά επεισόδια που συνέβησαν εδώ δείχνουν ότι κάποιοι επιμένουν σε πρακτικές του παρελθόντος, που δεν είναι εφικτές με τα δεδομένα του σήμερα..."

 

Σφοδρή επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει, εξαπέλυσε ο Κώστας Σημίτης από το βήμα του Ζαππείου στην εκδήλωση της συμπλήρωσης των 40 χρόνων της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. 

«Τα προχθεσινά επεισόδια που συνέβησαν εδώ δείχνουν ότι κάποιοι επιμένουν σε πρακτικές του παρελθόντος, που δεν είναι εφικτές με τα δεδομένα του σήμερα... επικρατεί ομίχλη με το τι θέλουν να κάνουν (...) όχι σε κλακαδόρους και κλάκες του συρμού» ανέφερε χαρακτηριστικά με αφορμή τη φραστική επίθεση που δέχθηκε τη Δευτέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε με νόημα ότι οι ψεύτικες υποσχέσεις κοστίζουν, «ας μην ξεχνάμε τι κόστισε στη χώρα μας το πρόσφατο 'λεφτά υπάρχουν'».

Σημείωσε ότι η κρίση δεν ήρθε από το πουθενά, ήρθε μεταξύ άλλων από αλόγιστους διορισμούς, και από το πελατειακό κράτος. 

«Όλοι περίπου συμφωνούμε ότι πρέπει να γίνουν τομές, διστάζουν όμως για τα αναγκαία μέτρα», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός. 

«Η ρύθμιση του χρέους θα αργήσει, η διαδικασία θα είναι μακρά και επίπονη» προειδοποίησε, επικρίνοντας όσους δημιουργούν διαφορετικές εντυπώσεις. 

«Όχι σε κλειστές διαδικασίες και κλειστά δωμάτια... Επιδίωξη μας θα πρέπει να είναι βάλουμε τις βάσεις για ένα μεγάλο κίνημα ένα ρεύμα ανανέωσης να υπάρξει μια παράταξη δημιουργίας και αλληλεγγύης που θα εξασφαλίσει την ανάκαμψη τη δουλειά το μέλλον» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός. 

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την παρουσία του και τον ουσιαστικό χαιρετισμό, που, όπως είπε, αποτελεί συμβολή στο διάλογο του κόμματος, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, δηλώνοντας όμως βέβαιος πως «είναι ψυχικά εδώ σήμερα μαζί μας». 

Πηγή: skai.gr


NEWSLETTER