Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 11:33

Η Χρυσή Αυγή εμπνέει τον μακελάρη της Νορβηγίας Αντερς Μπρέιβικ

Γράφτηκε από την
Η Χρυσή Αυγή εμπνέει τον μακελάρη της Νορβηγίας Αντερς Μπρέιβικ

Ο Αντερς Μπρέιβικ, ο άνθρωπος που σκόρπισε τον τρόμο στο νησί Ουτόγια το 2011, σκοτώνοντας 77 ανθρώπους -στην πλειοψηφία τους έφηβοι και νέοι-μέλη του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας ανακοινώνει σε επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως έχει σκοπό να ιδρύσει ένα φασιστικό κόμμα στα πρότυπα της Χρυσής Αυγής.

 

Σκοπός του κόμματός του, σύμφωνα με τα λεγόμενά του στην επιστολή που τιτλοφορείται:«Αντερς Μπεχρινγκ Μπρέιβικ, γενικός γραμματέας και υποψήφιος βουλευτής του Νορβηγικού Φασιστικού Κόμματος (NFP) και της Λέγκας της Σκανδιναβίας (NL)», θα είναι η αποφυγή επανάληψης σφαγών σαν αυτή που έκανε αυτός.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης από την 34σελιδη επιστολή η οποία ήταν γραμμένη στα νορβηγικά, ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι κάνει «πολιτική στροφή, ασπαζόμενος τα δημοκρατικά αιτιώδη» και πως εμπνεύστηκε από «την εκλογική επιτυχία του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα».

Ο Μπρέιβικ που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών τον Αύγουστο του 2012, φέρεται να γράφει μεταξύ άλλων στην επιστολή: «Η καρδιά μου -ως πρώην στρατευμένος μαχητής- για τη βαρβαρότητα που διαπράχθηκε στις 22 Ιουλίου (σ.σ. ημέρα του μακελειού)». «Το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου τώρα είναι να διαβεβαιώσω ότι κάτι σαν αυτό δεν θα ξαναγίνει ποτέ» γράφει και προσθέτει ότι «ο όλος σκοπός του NFP και της NL είναι ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

 

Ο φάκελος με την επιστολή του Μπρέιβικ όπως έφτασε στα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Πηγή: iefimerida.gr


NEWSLETTER