ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 07 Φεβρουαρίου 2015 21:42

Τσαβούσογλου: Aντιτουρκικό κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Τσαβούσογλου: Aντιτουρκικό κόμμα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Είπε πως την ώρα που το αντιτουρκικό κόμμα που είναι συνέταιρος στην κυβέρνηση δεν δημιουργήσει προβλήματα μπορούν να διατηρήσουν καλές σχέσεις με την Ελλάδα

 

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε αντιτουρκικό κόμμα τους ΑΝΕΛ και ευχήθηκε να μην επηρεαστούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις από τη συμμετοχή του Πάνου Καμμένου στη κυβέρνηση. 

Σε δηλώσεις του στην τουρκική κρατική τηλεόραση ΤRT, ο κ. Τσαβούσογλου είπε πως την ώρα που το αντιτουρκικό κόμμα που είναι συνέταιρος στην κυβέρνηση δεν δημιουργήσει προβλήματα μπορούν να διατηρήσουν καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Για την κατάθεση στεφάνου από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο του ΑΝΕΛ Π. Καμένο στα Ίμια, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι έλαβαν τα μέτρα τους και δεν υπήρξε καμιά παραβίαση. "Το θέμα είναι να μην κλιμακωθεί η ένταση. Υπάρχουν συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτές τις συνομιλίες", είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι δεν τους απασχολεί η διαφορετική ιδεολογία με το κυβερνών κόμμα στην Ελλάδα. "Συνεργαζόμαστε με πολλά κόμματα και κυβερνήσεις στον κόσμο που έχουν διαφορετική ιδεολογία. Γνωρίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίξει τα συμφέροντά του,” ανέφερε.

Σε σχέση με το Κυπριακό υποστήριξε πως οι δύο πλευρές στην Κύπρο πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ανέφερε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του τουρκικού έθνους και των Τουρκοκυπρίων ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια 

Πηγή: protothema.gr