Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 22:56

Βαρουφάκης: Αλλάξαμε σελίδα ως Ελλάδα και ως Ευρώπη

Γράφτηκε από την
Βαρουφάκης: Αλλάξαμε σελίδα ως Ελλάδα και ως Ευρώπη

Αποδείξαμε ότι μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια και να να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, μετά το τέλος του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

 

Η συμφωνία είναι ένα μικρό βήμα προς μία νέα κατεύθυνση, τόνισε, επίσης, ο κ. Βαρουφάκης και το Σαββατοκύριακο θα είναι δημιουργίας και χαράς.

«Η Ελλάδα αφήνει το μνημόνιο πίσω» και αποτρέψαμε με τη σημερινή συμφωνία νέα υφεσιακά μέτρα την δέσμευση αποπνικτικό πλεόνασμα ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ τα πλεονάσματα τις επόμενες χρονιές, θα συνάδουν με τις πραγματικές δυνατότητες με της ελληνικής οικονομίας.

«Δεσμευτήκαμε ότι δεν θα προβούμε σε καμία μονομερή κίνηση και όποιες μεταρρυμίσεις εισάγουμε, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη δημοσιονομική σταθερότητα», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

«Στο τετράμηνο που συμφωνήσαμ θα χτίσουμε μία σχέση με την Ευρώπη και το ΔΝΤ,με στόχο την πραγματική έξοδο από την κρίση» υπογράμμισε.

«Σήμερα πετύχαμε η Ελλάδα να δημιουργήσουμε ερίσματα εντός της ΕΕ, που καθιστούν την Ελλάδα να πάψει να υπάρχει μία ασφυκτική λιτότητα και να μπορέσουμε επιτέλους στην Ευρώπη των λαών να μιλάμε σε μία κοινή πορεία», τόνισε.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER