Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015 12:20

Μπαλάφας: Νομίζω ότι κάνει λάθος ο Γλέζος

Γράφτηκε από την
Μπαλάφας: Νομίζω ότι κάνει λάθος ο Γλέζος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τη συμφωνία με τους δανειστές, τις ενστάσεις αλλά και τον Μανώλη Γλέζο.

 

«Στον Μανώλη τον Γλέζο, μπορούμε να του συγχωρούμε πολλά. Νομίζω ότι κάνει λάθος. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, έγινε ένα βήμα. Είναι συνεχής προσπάθεια αυτή», είπε για τον Μανώλη Γλέζο, ο Γιάννης Μπαλάφας.

«Εγώ θεωρώ κάποιες διαφορές ή ενστάσεις, σε ένα βαθμό αναμενόμενες. Γίνεται κάτι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το διάστημα. Υποθέτω ότι κάποιοι εξ υμών δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι ή δεν έχουν καταλάβει ή δεν μπορούν να δουν τι ακριβώς συμβαίνει και κάνουν αυστηρή κριτική», σχολίασε αρχικά ο κ. Μπαλάφας και συνέχισε:

«Ο συμβιβασμός, δεν σημαίνει ότι περνάει 100% το δικό σου και μάλιστα σε ένα τελείως εχθρικό περιβάλλον. Καταφέραμε να κερδίσουμε πάρα πολλά πράγματα. Δεν είναι τυχαία αυτή η στήριξη του κόσμου».

«Καταφέραμε να βάλουμε τέρμα σε αυτή τη φάση, στους εκβιασμούς που έπεσαν στο κενό. Η παράταση της δανειακής σύμβασης που ήταν το βασικό μας αίτημα έγινε δεκτή και πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Να μην απομονωθούμε, να μην έρθει ρήξη, έχουνε τραπεζική ρευστότητα και παίρνουμε μια ανάσα*», πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε καβαλήσει κανένα καλάμι. Σούζα οι υπουργοί της κυβερνήσεως σε υπαλλήλους είναι αντιαισθητικό και απαράδεκτο. Επίσης, αποφύγαμε τα υφεσιακά μέτρα. Μέχρι παραμονή μας έλεγαν να μειώσουμε μισθούς να απελευθερώσουμε τις απολύσεις να συνεχίσουμε μειώσεις μισθών και συντάξεων. Μην υποτιμάμε το ότι βάλαμε ζήτημα των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων. Και ένα ακόμα. Βάζουμε εμείς την ατζέντα. Μια χώρα περήφανη, όχι αλαζονική, αλλά αυτή καταρτίζει τις προτεραιότητες.

Πηγή: enikos.gr


NEWSLETTER