ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 12:01

Βαρουφάκης: Κανονικά οι 100 δόσεις-Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά

Βαρουφάκης: Κανονικά οι 100 δόσεις-Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά

Η κυβέρνηση πέτυχε την ακύρωση των υφεσιακών μέτρων και την κατάργηση του e-mail Χαρδούβελη σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στον Real fm, έκανε σαφή λόγο για κατάργηση του μνημονίου όπως ήταν γνωστό, υπό την έννοια δηλαδή της λογικής της εσωτερικής υποτίμησης και των μεγάλων πλεονασμάτων που απαιτούσε.

"Είναι η υποταγή στην κρίση", είπε και τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση θέλει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και εκτίμησε πως όσο η Ελλάδα ήταν δεσμευμένη σε "σιδερένιο κλουβί" πλεονασμάτων και με τις επενδύσεις σε αρνητικό πρόσημο, η έξοδος από το μνημόνιο ήταν αδύνατη.

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά και πως αυτοί οι 4 μήνες της παράτασης είναι μήνες στους οποίους έχει συμφωνηθεί μορατόριουμ.

Για τον ΕΝΦΙΑ, τον χαρακτήρισε "απαράδεκτο" νόμο, και είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξει μέσα στο τρέχον έτος.

Σχετικά με τη νέα σχέση της χώρας με τους θεσμούς εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος και των τριών και υπογράμμισε ότι η σχέση θα συνεχιστεί.

Είπε όμως ότι αυτό που εκείνος ονομάζει τρόικα έχει τερματιστεί υπό την έννοια της έλευσης μεγαλοϋπαλλήλων που σαν "συμμορία" ερχόντουσαν στην Αθήνα και επέβαλλαν υφεσιακό πρόγραμμα.

"Μακριά από αυτά", σχολίασε για την περίπτωση η συμφωνία με την Ευρώπη να προωθηθεί σαν Πράξη Νομοθετικό Περιεχομένου.

Πηγή: ethnos.gr