Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 22:10

Καμίνης: Δεν πρέπει να καταργηθούν τελείως τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Γράφτηκε από την

Το γεγονός ότι επικρατούσαν απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στην πλήρη κατάργηση, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων 

 

Αρνητικός στην πλήρη κατάργηση των κέντρων κράτησης μεταναστών εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε κατά την εβδομαδιαία εκπομπή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα9.84.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «κινούμαστε σε δύο άκρα», επισημαίνοντας πως το γεγονός ότι επικρατούσαν απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάμε στην πλήρη κατάργηση. 

Σχολιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησης να αφεθούν ελεύθεροι οι κρατούμενοι της Αμυγδαλέζας ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι «καλώς φεύγουν οι πρόσφυγες αλλά πρέπει να δούμε τι κάνουν εκείνοι που φεύγουν, πού πάνε, ποιοι φροντίζουν για την υγιεινή καθώς πρέπει να διαφυλάξουμε την ευταξία και την κανονική ζωή της πόλης»

Όσον αφορά το θέμα της εγκληματικότητας, ο Γιώργος Καμίνης σημείωσε πως πρέπει να βρούμε το μέτρο. «Από την υπεραστυνόμευση να μην πάμε στην υποαστυνόμευση» δήλωσε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πανούσης θα βρει την ισορροπία.

Πηγή: protothema.gr