Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 14:31

Ακρως επιθετικός κατά του Αλ. Τσίπρα ο επικεφαλής των χριστιανοδημοκρατών Βέμπερ

Γράφτηκε από την

«Θα αντιπαρατεθούμε με εσάς πολιτικά», δήλωσε ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Μάνφερντ Βέμπερ απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

 

Με ιδιαίτερα επιθετικό ύφος, ο κ. Βέμπερ αναφέρθηκε κατ' αρχάς στην έννοια της Δημοκρατίας : « Ο Τσίπρας» είπε, «ότι εμφανίζεται εδώ ως εκπρόσωπος της ελληνικής δημοκρατίας, διοργάνωσε δημοψήφισμα και είναι νικητής με 61%. Κύριε Τσίπρα, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Σλοβακίας ανακοίνωσε και εκείνος ότι σκέπτεται να διεξαγάγει δημοψήφισμα γιατί οι Σλοβάκοι δεν μπορούν πια να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τους Έλληνες. Κύριε Τσίπρα σας ερωτώ λοιπόν, οι άλλοι δικαιούνται να ψηφίζουν; Στην Ευρώπη έχουμε αρκετά μέλη και δεν είναι το άθροισμα των δημοψηφισμάτων, είναι η αναζήτηση του συμβιβασμού. Και αυτόν τον δρόμο φοβάμαι ότι εσείς τον εγκαταλείψατε».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, ορισμένοι ευρωβουλευτές ανύψωσαν στα έδρανα πανώ με το ΟΧΙ γραμμένο με κόκκινα γράμματα, προκαλώντας μια σχετική αναταραχή στο ημικύκλιο.

Ο κ. Βέμπερ πρόσθεσε :

«Ως εκπρόσωπος του ΕΛΚ σας λέω ότι θα αντιπαρατεθούμε με εσάς πολιτικά. Εσείς επιζητάτε και αγαπάτε τη σύγκρουση, εμείς τον συμβιβασμό. Εσείς θέλετε και επιζητάτε την αποτυχία, εμείς την επιτυχία, εσείς θέλετε τη διαίρεση της Ευρώπης, εμείς αγαπάμε την Ευρώπη. Επιτέλους επανέλθετε στη λογική και καταθέστε ένα πρόγραμμα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ