Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 11:43

Ν. Βαλαβάνη: "Ουδέποτε ανακατεύτηκα με τη διαχείριση των χρημάτων της μάνας μου"

Γράφτηκε από την
Ν. Βαλαβάνη: "Ουδέποτε ανακατεύτηκα με τη διαχείριση των χρημάτων της μάνας μου"

Νέες απαντήσεις για τις επικρίσεις που δέχθηκε για την ανάληψη εκ μέρους της μητέρας της μεγάλου χρηματικού ποσού, λίγες ημέρες πριν την τραπεζική αργία, έδωσε στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" η τέως αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη. 

Διευκρίνισε ότι το ακριβές ποσό της ανάληψης ήταν 100.000 ευρώ και όχι 200.000 ευρώ, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι πήρε τηλέφωνο η ίδια στο υποκατάστημα. Πρόσθεσε ότι η ανάληψη δεν έγινε την Πέμπτη 25/6, αλλά στις 18/6, σε μια περίοδο που "πηγαίναμε για συμφωνία" με την κυβέρνηση να φτιάχνει την πρόταση των 46 σελίδων. Μετά την πρόταση, όπως είπε, τη Δευτέρα που ακολούθησε συμφωνήθηκε από τους θεσμούς ότι η πρόταση είναι καλή βάση για συζήτηση.

Υποστήριξε ότι, μιλώντας στο τηλέφωνο με την μητέρα της, στην ερώτηση γιατί σήκωσε τα χρήματα, της είπε ότι αυτό το έκανε γιατί άκουγε στην τηλεόραση από πολιτικούς ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις. Σημείωσε ότι η μητέρα της αν και ηλικιωμένη "τα έχει 400" και ανέφερε ότι έχει στην τράπεζα περισσότερα χρήματα από ό,τι η ίδια, αλλά και ότι έσπαγε καταθέσεις και κινούσε λογαριασμούς δίχως τη δική της συμμετοχή.

Εξήγησε ότι το 2005 διέσωσαν το οικογενειακό ξενοδοχείο που είχαν και που επί 10 χρόνια είχαν παλέψει να ξεχρεώσουν. Από την πώληση, όπως εξήγησε, η ίδια έλαβε 32,5%, η αδελφή της 32,5% και η μητέρα της το 35%.

"Ουδέποτε ανακατεύτηκα με τη διαχείριση των χρημάτων της μάνας μου" είπε και πρόσθεσε ότι η μητέρα της έχει λογιστή που κάνει όλες τις κινήσεις, ενώ πηγαίνει και στο γκισέ όπως όλοι οι συνταξιούχοι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER