Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015 23:47

Τσακαλώτος: "Λύση για τα «κόκκινα δάνεια» μέχρι τέλος του 2015"

Γράφτηκε από την
Τσακαλώτος: "Λύση για τα «κόκκινα δάνεια» μέχρι τέλος του 2015"

Ό, τι  φέραμε ήταν σε συνεννόηση  με τους Θεσμούς - Δεν θα έρθει τρίτο και τέταρτο πακέτο, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε συνεννόηση με τους Θεσμούς δεν συμπεριλήφθηκαν οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συντάξεις και ο φόρος για τους αγρότες, ξεκαθάρισε, λαμβάνοντας το λόγο στην συζήτηση για την ψήφιση των προαπαιτουμένων ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Σε έντονο ύφος ζήτησε να μην κάνουν κάποιοι τα βαποράκια, αναφερόμενος σε σενάρια που κυκλοφορούν ότι θα έρθει τρίτο και τέταρτο πακέτο μέτρων τώρα προς ψήφιση. Απαντώντας σε τοποθέτηση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Αντρέα Λοβέρδου, τόνισε: «Δεν προσέξατε ότι οι προηγούμενοι υπουργοί δεν πίστευαν όσα ψήφιζαν; Μη κοιτάτε αλλού όταν έχετε και εσείς πολιτική ευθύνη. Μην κάνετε μαθήματα στην κυβέρνηση της Αριστεράς, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και σε αυτό υπάρχει και συμβιβασμός». 

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι «μέχρι την 1η Γενάρη θα έχουμε φέρει λύση για τα κόκκινα δάνεια και για την πρώτη κατοικία, κυρίως των φτωχών ανθρώπων» και πρόσθεσε ότι  δεν χρειάζεται ανησυχία. 

Αναφέρθηκε στα μέτρα για τους αγρότες και τις συντάξεις λέγοντας ότι «υπάρχει μία μεγάλη φιλολογία  γιατί δεν ήρθαν οι πρόωρες συντάξεις και το θέμα για τους αγρότες. Ό, τι  φέραμε ήταν σε συνεννόηση  με τους Θεσμούς, αυτοί μας είπαν να μην φέρουμε τις πρόωρες συντάξεις» και πρόσθεσε με νόημα «γι' αυτό να μην κάνουν κάποιοι το βαποράκι και να δημοσιεύουν ότι θα έρθει ότι θα έρθει τρίτο και τέταρτο πακέτο». 

Υπογράμμισε δε ότι η διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενιαία και οι δυσκολίες αντιμετωπίστηκαν συλλογικά, δεν είχε να κάνει με το ποιος ήταν υπουργός, σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι τώρα διαπραγματεύεται σωστά. “Δεν με βρίσκει σύμφωνο όσοι προσπαθούν να διαιρέσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε καλό και καλό.  “Μην επενδύετε στον διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα διαψευστείτε”, υπογράμμισε ο υπουργός.  Κατηγόρησε δε  τα κόμματα της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι και εκείνα  έχουν την ευθύνη για το bank run στις τράπεζες

Σχετικά με τη ρύθμιση που ψηφίζεται σήμερα τόνισε ότι η ευρωπαϊκή οδηγία για τις τράπεζες περιλαμβάνει την εγγύηση των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ και την τραπεζική εποπτεία, ενώ ανέφερε ότι μετά το 2016 θα ισχύει η  τραπεζική οδηγία, όπου έως τότε θα έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Oι καταθέτες μπορούν να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια για το μέλλον», δήλωσε.

ΠΗΓΗ: protothema.gr


NEWSLETTER