ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 16:12

Παυλόπουλος σε πολιτικούς αρχηγούς: «Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων»

Γράφτηκε από την

Παυλόπουλος σε πολιτικούς αρχηγούς: «Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων»

Ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα επικράτησε μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, πριν παρακαθήσουν στο γεύμα που τους παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ευκαιρία της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.



Απευθυνόμενος προς τους πολιτικούς αρχηγούς ο Προκόπης Παυλόπουλος τους είπε: «σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων παρά τις όποιες διαφορές σας και αυτό σας το αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος παρατήρησε ότι «αυτό σηματοδοτεί τη μεγάλη πορεία του Τόπου, αυτή την δύσκολη πορεία» και πρόσθεσε ότι «αυτό άλλαξε την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό και στο εξωτερικό».

Κλείνοντας, ο κ. Παυλόπουλο ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά για την ημέρα και τόνισε ότι «αυτή η συνάντησή μας τιμά και την ημέρα, αλλά έχει και τον συμβολισμό της αποκατάστασης της Δημοκρατίας».

Πρώτος προσήλθε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που αντικαθιστά τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα που είναι σε περιοδεία.  Δεύτερος προσήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης μόλις "αναβαθμισμένος" από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του και ακολούθως ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Τέταρτος σε σειρά προσήλθε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επόμενη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Τελευταίος στις 2.15 ακριβώς προσήλθε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ένα λεπτό αργότερα μπήκε στην αίθουσα που γίνεται το γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Το γεύμα λαμβάνει τη μορφή άτυπου Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και πραγματοποιείται λίγα 24ωρα μετά και τη δεύτερη ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο του πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων.

Η τελευταία φορά που είχαν συναντηθεί οι Πολιτικοί Αρχηγοί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν μια μέρα μετά το δημοψήφισμα.

Στο γεύμα θα παρακαθήσουν o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ποτάμι, εκ μέρους του ΚΚΕ, λόγω απουσίας του Δημήτρη Κουτσούμπα, ο Θανάσης Παφίλης, ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Είναι βέβαιο ότι στο γεύμα - που δεν θα τηρηθούν πρακτικά - θα κυριαρχήσουν οι συζητήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις και τους νέους συσχετισμούς όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί.

Άλλωστε αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα θα ειπωθούν πίσω από τις κλειστές πύλες του Προεδρικού Μεγάρου καθώς τόσο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης όσο και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Φώφη Γεννηματά έχουν ζητήσει τη σύγκληση συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα. 

Πηγή: tanea.gr