Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015 11:25

Φλαμπουράρης προς «αντάρτες»: "Συνέλθετε και επανέλθετε, αλλιώς φύγετε"

Γράφτηκε από την

Έκκληση προς του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν τα δύο πακέτα προαπαιτούμενων μέτρων, διαφοροποιούμενοι από τη «γραμμή» της κυβέρνησης, να «συνέλθουν και να επανέλθουν» απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να απομακρυνθούν από το κόμμα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, ανέφερε πως «για πρώτη φορά υπάρχει αριστερή κυβέρνηση στη χώρα και μου φαίνεται αδιανόητο οι ίδιοι της οι υπουργοί να μην της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης».

«Με πίκρανε αυτό κι εμένα και τον πρωθυπουργό» πρόσθεσε, ο κ. Φλαμπουράρης απευθύνοντας έκκληση στους «συντρόφους» του, όπως τους χαρακτήρισε, να «συνέλθουν και να επανέλθουν, ξεκαθαρίζοντας πάντως παράλληλα ότι «οι επιλογές είναι: ή μένεις και διευκολύνεις ή φεύγεις».

Ο Αλ. Φλαμπουράρης απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας με «κόμματα που τα τελευταία έξι χρόνια εφάρμοσαν μία πολιτική που οδήγησε τη χώρα και το λαό της σε αδιέξοδα».

Διέψευσε δε κατηγορηματικά το ότι οι συζητήσεις για επιστροφή στη δραχμή διεξάγονταν εν γνώσει του Αλ. Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας πως η μάχη που πάντα έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία «μάχη για παραμονή στο ευρώ και την Ευρωζώνη».

Υπερασπίστηκε το δημοψήφισμα, χαρακτηρίζοντάς το «το πιο δημοκρατικό που θα μπορούσε να γίνει», ενώ σημείωσε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η σύναψη μιας όσο το δυνατόν πιο επωφελούς συμφωνίας με τους εταίρους. 

ΠΗΓΗ: topontiki.gr