Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 21:34

Ακρογιάλι Αβίας: “Χορεύοντας” με ηλιοβασίλεμα πάνω σε μια σανίδα στο νερό (φωτογραφίες-βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ακρογιάλι Αβίας: “Χορεύοντας” με ηλιοβασίλεμα πάνω σε μια σανίδα στο νερό (φωτογραφίες-βίντεο)

Το Ακρογιάλι αποτελεί τμήμα της Μεσσηνιακής Μάνης και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Καλαμάτας.

Το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας θωράκισε από τους έντονους κυματισμούς όλη την ακτογραμμή από τη Μ. Μαντίνεια μέχρι τις Κιτριές και αναβάθμισε τουριστικά την περιοχή.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια και όταν έπνεαν νοτιοδυτικοί άνεμοι, πέτρες και χώματα βομβάρδιζαν το δρόμο και τα κύματα έφταναν μέχρι τα σπίτια απειλώντας τις εισόδους τους και πολλές φορές η περιοχή το χειμώνα ήταν απροσπέλαστη. Σήμερα η παραλία είναι εκπληκτική, έχει αναδιαμορφωθεί και αποτελείται πλέον από μικρούς διαδοχικούς κολπίσκους με βότσαλα ιδανική για μπάνιο σε δροσερά νερά.

Ο αέρας που επικρατεί κάποιες φορές, δίνει την δυνατότητα σε serfers να ανεβάζουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη "χορεύοντας" πάνω στο νερό. Μία ανάσα από το κύμα συναντάς και μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη δημιούργημα του Πολιτιστικού Συλλόγου η οποία λειτουργεί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Η περιοχή στηρίζεται στον τουρισμό και στην παραγωγή λαδιού. Στον παραλιακό δρόμο λειτουργούν μαγαζιά και οι επισκέπτες έχουν γρήγορη πρόσβαση στα γραφικά χωριά της Μάνης με τα υπέροχα κάστρα της και τις εκπληκτικές παραλίες απολαμβάνοντας μαγικό ηλιοβασίλεμα και στιγμές ηρεμίας.


NEWSLETTER