Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 15:04

Και τώρα τι γίνεται; Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον

 

Αν πιστέψουμε τον Πολάκη, η κυβέρνηση εξομοιώνεται, μετά την απόφαση του ΣτΕ, με την Τζαβέλαινα. Διότι «κάνει πόλεμο». Μόνο που ο στίχος του δημώδους άσματος «Η Δέσπω κάνει πόλεμο με νύφες και μ’ αγγόνια», εμπλουτίζεται. Διότι στον πόλεμο της Δέσπως, του Παππά και της Γεροβασίλη, παίρνουν μέρος και αδελφοί, ξαδέλφια, σύζυγοι και κολλητοί. 

Αλλά με ποιον και για χάρη ποιου «η Αριστερά ξέρει να πολεμά» όπως μας απειλούν; Μήπως για να δικαιωθούν οι Μαρξ και Ενγκελς, που δεν πρόκειται να ησυχάσουν, εκεί στο υπερπέραν, αν δεν δουν έναν «κόκκινο» να γίνεται καναλάρχης; Και ποιος είναι πιο «κόκκινος» από τον Μαρινάκη; Και ποιος είναι πιο τυπικός εκφραστής της εργατικής τάξης από τον Σαββίδη, που είναι γόνος καπνεργατών της άλλοτε «σοβιετικής πατρίδας» και τώρα κάνει φιέστες στην καρδιά του Κρεμλίνου;

Κύριοι, σύντροφοι, φιλαράκια, κολλητάρια, συνέλθετε. Τα κάνατε μούσκεμα, πιστεύοντας ότι μπορείτε να κάνετε ό,τι σας καπνίσει. Και τώρα σας φταίει το ΣτΕ, που τάχα «νομιμοποιεί το καθεστώς ανομίας των 27 ετών». Ενώ το ξέρετε ότι λέτε ψέματα, διότι το ίδιο αυτό ΣτΕ έχει, ορθώς, κρίνει ως αντισυνταγματικό και αυτό το καθεστώς της… μόνιμης προσωρινότητας, το οποίο συντήρησαν, αισχρώς, οι προηγούμενοι. 

Αφήστε τις λαϊκίστικες εξυπνάδες ότι θα σώζατε τα νήπια των παιδικών σταθμών και τα νοσοκομεία, παίρνοντας ως σύγχρονοι Ρομπέν των Δασών το χρήμα των πλουσίων και δίνοντάς το στις «ευπαθείς ομάδες». Αν θέλετε να πάρετε το χρήμα όλων αυτών των «βαρόνων» που επιπίπτουν στα μέσα ενημέρωσης, μπορείτε. Αλλά με νομιμότητα. Με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που παρανόμως διέλυσε πέρυσι ο Παππάς, σε λειτουργία. Το οποίο είχε αποφανθεί ότι μπορούν να λειτουργήσουν όχι τέσσερα, αλλά δέκα έξι κανάλια εθνικής εμβέλειας. 

Από ένα εκατομμύριο το μήνα, αν ορίζατε αυτό ως τίμημα για την χρήση των εθνικών συχνοτήτων, θα συγκεντρώνατε πολύ περισσότερα χρήματα σε ετήσια βάση. Αλλά αντί του κατά το Σύνταγμα αρμοδίου για τα τηλεοπτικά πράγματα ΕΣΡ, καταφύγατε στην πληρωμένη γνωμάτευση ενός ινστιτούτου της Φλωρεντίας. Γιατί θέλατε να επιβάλετε απόλυτο έλεγχο στα τηλεοπτικά προγράμματα προωθώντας τους δικούς σας. Τον Μαρινάκη και τον Καλογρίτσα. 

Συνέλθετε. Σεβασθείτε το Σύνταγμα. Και βρείτε τρόπο να συγκροτηθεί, συναινετικώς, εκ νέου το ΕΣΡ.

Τα υπόλοιπα είναι κουτοπονηριές. Και δεν περνάνε.

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr