Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 12:24

Λάθη στη στάση Ακιντζί και Αναστασιάδη βρίσκει το ΑΚΕΛ

Γράφτηκε από την
Λάθη στη στάση Ακιντζί και Αναστασιάδη βρίσκει το ΑΚΕΛ

Υπερβολική και απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, την απόφαση του Μουσταφά Ακιντζί να αποχωρήσει από τις συνομιλίες την περασμένη Πέμπτη, αλλά ταυτόχρονα μίλησε και για λανθασμένη τακτική του Προέδρου Αναστασιάδη.

Σε συνέντευξη στη σημερινή «Καθημερινή» της Κύπρου, ο κ. Κυπριανού είπε ότι Αναστασιάδης και Ακιντζί πρέπει να σταματήσουν να παίζουν το παιχνίδι των ακραίων εθνικιστικών στοιχείων, τονίζοντας ότι οι δύο ηγέτες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να επαναρχίσει ο διάλογος αμέσως.

«Δεν είναι η ώρα των όποιων μικροκομματικών ή μικροπολιτικών επιδιώξεων», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην αντίδραση του Νίκου Αναστασιάδη, είπε ότι ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση, ανεξαρτήτως του αν είχε δίκαιο στα όσα ανέφερε.

Το ΑΚΕΛ, είπε, αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες για να προχωρήσει η διαδικασία.

Απέδωσε σκοπιμότητες στη στάση αποχής που τήρησε το ΔΗΣΥ στη Βουλή κατά την ψήφιση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ για το ενωτικό δημοψήφισμα, υποστηρίζοντας ότι το κόμμα έλαβε υπόψη τις ισορροπίες, ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Εξ άλλου, χαρακτήρισε προκλητική ανάρτηση του Νικόλα Παπαδόπουλου με φωτογραφία του πρώην ηγέτη του ΑΚΕΛ, Εζεκία Παπαϊωάννου, να μιλά την τότε εποχή για το ενωτικό δημοψήφισμα.

Ερωτηθείς αν ο Γιώργος Λιλλήκας, είναι μια από τις επιλογές του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, ο κ. Κυπριανού, απάντησε ότι δεν υπήρξε επίσημη επαφή το τελευταίο διάστημα με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, αλλά ανέφερε ότι έχει προσωπικές σχέσεις με διάφορους πολιτικούς αρχηγούς και πολιτικά πρόσωπα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER