Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017 14:27

Δημ. Αβραμόπουλος: «Η προστασία των ανηλίκων αποτελεί την προτεραιότητά μας»

Γράφτηκε από την
Δημ. Αβραμόπουλος: «Η προστασία των ανηλίκων αποτελεί την προτεραιότητά μας»

«Η προστασία των ανηλίκων αποτελεί την προτεραιότητά μας» δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa o επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η προστασία των παιδιών κατά τη μεταναστευτική διαδρομή αποτελεί προτεραιότητα, και η νομοθεσία μας προβλέπει πολύ ισχυρά μέτρα προστασίας για τα ανήλικα που αναζητούν προστασία στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Πρέπει πάντα να δίδεται προτεραιότητα στο συμφέρον του παιδιού. Τα ασυνόδευτα ανήλικα που μεταναστεύουν πρέπει να θεωρούνται πρώτα απ' όλα και πάνω από όλα παιδιά, και ύστερα άνθρωποι που μεταναστεύουν» υπογράμμισε ο Έλληνας επίτροπος.

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε:

«Ο νόμος της ΕΕ εγγυάται ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα των ασυνόδευτων ανηλίκων πρέπει να τυχαίνουν σεβασμού καθ΄όλη τη διαδικασία, και οι συστάσεις μας επιβεβαιώνουν ότι τα κράτη μέλη πρέπει να σέβονται τα στάνταρντς αυτά.

Το να γνωρίζει, κανείς, το νομικό στάτους είναι βασικό, και οι χώρες πρέπει να το εγγυηθούν το γρηγορότερο δυνατό: το καλύτερο δυνατό συμφέρον του ανήλικου παιδιού μπορεί να είναι ένα σταθερό μέλλον στη χώρα που το φιλοξενεί, αλλά και η επανένωση με την οικογένειά του, με σεβασμό στους νόμους της ΕΕ και στα θεμελιώδη δικαιώματα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER