Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 16:25

Εκτός του Θεού η Ελλάς διαθέτει και την Ανγκελα | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Εκτός του Θεού η Ελλάς διαθέτει και την Ανγκελα | Γ. Μασσαβέτας

 

Στις δύσκολες ώρες του τόπου, πολλοί επικαλούνται, προς βοήθειαν, τον «Θεό της Ελλάδος». Αλλά επειδή, συνήθως, τα προβλήματα είναι πολλά και οι δύσκολες ώρες εξίσου, δεν μπορεί «ο Θεός της Ελλάδος» να τα διαχειρισθεί όλα Μόνος Του. Οπότε αναθέτει, κατ’ αποκοπήν, τον χειρισμό κάποιων προβλημάτων σε εξουσιοδοτημένους αγγέλους.

Οπως για παράδειγμα την υπόθεση της αξιολόγησης. Οπου προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα και ειδικότερα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, επέλεξε αυτή την φορά, αντί άλλου αγγέλου, την Ανγκελα.

Και επειδή σε τούτη τη χώρα υπάρχουν δυστυχώς πολλοί άπιστοι, ιδού και του λόγου το αληθές, όπως μεταδίδεται μέσω του επίσημου κρατικού μας πρακτορείου ειδήσεων, του ΑΠΕ-ΜΠΕ, και πανηγυρικώς προβάλλεται από την ιστοσελίδα της «Αυγής», δύο μέσων ενημέρωσης που έχουν το προνόμιο της άμεσης επικοινωνίας με το Μέγαρο Μαξίμου:

«Με στόχο τη λύση στο αυριανό Eurogroup εργάζεται η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Τη σχετική διαβεβαίωση έδωσε η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, αφού είχε ολοκληρωθεί η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην Αθήνα (και άρα είχαν γίνει γνωστά τα μηνύματα του Ελληνα πρωθυπουργού), η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε να μιλήσει με τον ομόλογό της».

Αυτό το «όπως αναφέρουν οι πληροφορίες», καταλαβαίνετε πού αναφέρεται. Είτε η Μέρκελ έσπευσε να ενημερώσει προσωπικώς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είτε ο Τζανακόπουλος. 

Και για όποιον δεν το κατάλαβε, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Μόλις η άλλοτε «μαντάμ Μέρκελ», άκουσε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι θα ζητήσει Σύνοδο Κορυφής του Eurogroup, τα έκανε επάνω της. Και τσακίστηκε αμέσως να πάρει τηλέφωνο τον Αλέξη να τον παρακαλέσει να είναι πιο μαλακός. Αναλαμβάνοντας την δέσμευση να εργασθεί εκείνη προσωπικώς, ως εξουσιοδοτημένη Aνγκελα της Ελλάδος, ώστε να υπάρξει συμφωνία με τους «θεσμούς» για το κλείσιμο της αξιολόγησης στη Μάλτα.

Eτσι φοβισμένοι που είναι οι Γερμανοί και οι άλλοι, μόλις τους έτριξε τα δόντια ο Αλέξης, ελπίζω αυτή τη φορά να μην έχουμε επανάληψη του ιστορικού εκείνου «Μάλτα γιοκ». Να αντικατασταθεί από το «Μάλτα για». Oπερ είναι σύντομη απόδοση του «γιαβόλ». Εις ανάμνησιν του «γιαβόλ καμαράντ». Δεδομένου ότι τώρα πια δεν μιλάμε για «μαντάμ Μέρκελ», που την πρόσταζε ο Αλέξης «go home», αλλά για «καμαράντ Μέρκελ». Απλοελληνιστί… συντρόφισσα Aνγκελα. 

Γ.Π. Μασσαβέτας

 

giorgis@massavetas.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER