Τρίτη, 23 Μαϊος 2017 12:56

Περισσότερο «γιαλαντζί» δεν γίνεται Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Περισσότερο «γιαλαντζί» δεν γίνεται Ι Γ. Μασσαβέτας

Κάποιοι παλιοί μου φίλοι θυμώνουν όταν αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ ως «γιαλαντζί Αριστερά». Διότι επιμένουν να ζουν με τις αυταπάτες τους. Να συντηρούν μια ελπίδα που έχει πεθάνει προ πολλού. Υπέκυψε στα άγρια κτυπήματα που της κατάφεραν οι βουλευτές του Τσίπρα με τις καρέκλες τους. 

Το πόσο «αριστερή» είναι αυτή η κυβέρνηση, μπορεί κανείς να το αναγνωρίσει ακόμη και εξ όνυχος. Οπως τον λέοντα. Από κάποιες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του τέταρτου μνημονίου, που ψηφίστηκε χωρίς καμιά φωνή διαμαρτυρίας από τη σημερινή πλειοψηφία. Οταν για τα δύο πρώτα μνημόνια από τα μη αριστερά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, «εσφάγησαν» στην ποδιά των μνημονίων, με διαγραφές, περισσότεροι από όσοι στην ποδιά της Πενταγιώτισσας. 

Και επειδή πάντα ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, θαυμάστε τι -και πόσο… αριστερά και φιλολαϊκά- ψήφισαν, μεταξύ άλλων, οι κολλημένοι με την καρέκλα γιαλαντζί αριστεροί. Να καταργηθούν τα ακόλουθα… προνόμια της πλουτοκρατίας:

• Επίδομα οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας. Είχε καθιερωθεί το 2002 από κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (Κώστα Σημίτη).

• Επίδομα νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας νέων κάτω των 29 ετών σε περίπτωση απόλυσης. Καταβαλλόταν από τον ΟΑΕΔ, επί πεντάμηνο, σε ανέργους νέους μέχρι και 29 ετών, οι οποίοι παρέμεναν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων για 1 χρόνο. Είχε καθιερωθεί το 1985 από κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (Ανδρέα Παπανδρέου).

• Προνοιακό επίδομα απροστάτευτων από πατέρα παιδιών. Καθιερώθηκε από το 1960, από κυβέρνηση Δεξιάς (Κωνσταντίνου Καραμανλή) ώστε να ενισχύσει οικογένειες που αντιμετώπιζαν προβλήματα αντικειμενικής ή ουσιαστικής έλλειψης πατρικής γονικής μέριμνας για να μην διαλυθούν και τα παιδιά καταλήξουν σε ιδρύματα.

• Οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων που τελούν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας (άρθρο 1 παρ. 1 περ. α ν.δ. 57/1973). Η έσχατη ειρωνεία και πρόκληση. Ακόμη και η κυβέρνηση της χούντας αναδεικνύεται πιο ευαίσθητη από τους γιαλαντζί αριστερούς, απέναντι στους συμπολίτες μας που ζουν σε συνθήκες απόλυτης ένδειας. 

Ολα αυτά για να εξοικονομηθούν 20 εκατομμύρια σε 2 χρόνια. Περίπου 8 εφέτος και τα υπόλοιπα το 2018. Συγχαρητήρια! Καταφέρατε θανάσιμο κτύπημα στους πλουτοκράτες. Φτου σας! 

Εχω λοιπόν άδικο να χρησιμοποιώ τον πιο πάνω χαρακτηρισμό; Πιο γιαλαντζί… πεθαίνεις. 

Γ. Π. Μασσαβέτας

www.massavetas.gr


NEWSLETTER