Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 15:00

Το πρόγραμμα των προσεχών εγκαινίων τους

Γράφτηκε από τον
Το πρόγραμμα των προσεχών εγκαινίων τους

Είναι κανόνας. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις πρώτα ξεκινούν να λειτουργούν και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα κάνουν τα «επίσημα εγκαίνιά» τους.

Για τις ανάγκες όμως της μικροπολιτικής και της ψηφοθηρίας, οι δημόσιες επιχειρήσεις μπορούν να έχουν και ένα και δύο και περισσότερα «εγκαίνια», χωρίς καν να γνωρίζει κανείς πότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.

Αν σας διέφυγε, σας πληροφορώ ότι για μια ακόμη φορά «εγκαινιάσθηκε» με λαμπρή επικοινωνιακή τελετή το μετρό της Θεσσαλονίκης. Είχαν προηγηθεί τα «εγκαίνια» ενός σταθμού από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Δεκέμβριο. Τι σημασία έχει αν ο σταθμός αυτός δεν λειτουργεί; Αν για τις ανάγκες της επικοινωνιακής τελετής είχαν καλυφθεί με μουσαμάδες τα ημιτελή τμήματά του; Σημασία έχει ότι… εγκαινιάσθηκε.

Τώρα καμαρώνουμε τις φωτογραφίες από τα νεότερα εγκαίνια. Από την άφιξη στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας του πρώτου συρμού από την Ιταλία, αποτελούμενου από τέσσερα βαγόνια. Με χαρωπά τα πρόσωπα όλων των συριζαίων ψηφοκυνηγών. Οχι, δεν είδαμε στην προεκλογική αυτή φιέστα τον νόμιμο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Ηταν όμως εκεί η υποψήφια δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, πλαισιωμένη από τον Σπίρτζη, από τον πατέρα του Νίκου Παππά και από δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, φορώντας το επιβεβλημένο σε τέτοιες περιπτώσεις κράνος εργασίας, έτσι για να πάρει ο λαός της συμπρωτεύουσας το μήνυμα ποιος, ή μάλλον ποια, έφερε τον συρμό.

Πότε θα μπει σε πραγματική λειτουργία αυτός ο συρμός που εγκαινίασε ο κομματικός συρφετός; Αγνωστο. Το μόνο βέβαιο για την ώρα είναι ότι θα έχουμε άλλη μια παράσταση, άλλη μια κομματική φιέστα μέσα στην προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών, στο τέλος Σεπτεμβρίου, αν βεβαίως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αντέξει ως τότε η «αριστερή» κομπανία Τσίπρα και δεν έχει… εκτροχιασθεί πολύ νωρίτερα. Το χρονοδιάγραμμα το έδωσε, με δήλωσή του στο ΑΠΕ, ο πρώην «πρύτανης των κνώδαλων» στο ΑΠΘ και νυν πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» κ. Μυλόπουλος: «Θα γίνουν δοκιμές και πάνω στις σιδηροτροχιές στο αμαξοστάσιο, ενώ τα δοκιμαστικά δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου, πιθανότατα προς το τέλος του Σεπτεμβρίου».

Με τη φόρα που έχουν πάρει μην εκπλαγείτε αν δείτε τον Πολάκη να εγκαινιάζει τη μέλλουσα γέφυρα ζεύξης Χανίων – Πειραιώς. «Τα πάντα όλα» εις αναζήτησιν κορόιδων.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER