Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020 19:02

Ο δρόμος Ριζόμυλος – Καλαμάτας: Οι μάσκες έπεσαν

Γράφτηκε από την

Μετά από αγώνα 3 χρόνων, δηλαδή 2016 μέχρι και σήμερα με πολλά δημοσιεύματα και κείμενα σε εφημερίδες και μέσα μαζικής ενημέρωσης, βγαίνουμε δικαιωμένοι μετά από την παρέμβαση του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη ο οποίος λέει τα πράγματα με το όνομά τους για την μελέτη του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτας – Ριζόμυλου, είναι παραπλανητική, ελλιπής και ανεφάρμοστη.

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει γίνει πρόχειρα μέσα σε ένα μήνα σε γραφεία. Απουσιάζει το τελικό εύρος κατάληψης του έργου το οποίο σηματοδοτεί και το εύρος των απαλλοτριώσεων κάτι που επιβάλλεται να υπάρχει σύμφωνα με το νόμο 4014/2011. Επίσης δεν έχει έρθει γεωτρύπανο για να κάνει την απαραίτητη γεώτρηση στον ποταμό Μουρτιά στην Ανάληψη ούτε και σε άλλα ρέματα και ποτάμια που βρίσκονται στην παλιά χάραξη, το γεωτρύπανο είχε έρθει (αλλά δεν μπόρεσε να κατέβει στον ποταμό Μουρτιά λόγω της αντίδρασης των πολιτών που έχουν ιδιοκτησίες εκεί). Ακόμα στην μελέτη δεν έχει υπολογιστεί η μεταφορά των αγωγών ύδρευσης και ρεύματος αλλά και τα υπόγεια καλώδια όπου το κόστος είναι μεγάλο, ούτε και οι αποζημίωση των επιχειρήσεων που βρίσκονται πάνω στο δρόμο που θα βάλουν σίγουρα λουκέτο. Είναι πάνω από 100 επιχειρήσεις.

Ο βουλευτής Μεσσήνης Γιάννης Λαμπρόπουλος σε συνέντευξή του στις 10/04/2020 στον τηλεοπτικό σταθμό Best είπε ότι συντάσσεται με τη μελέτη του ΣΥΡΙΖΑ και του Δέδε ότι δηλαδή η μελέτη είναι άρτια και σωστή, τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να επανεξετάσει τη θέση του και να δει το συμφέρον της Μεσσήνης και της λογικής. Πώς ξαφνικά ενώ το 2013 είχε ταχθεί υπέρ της παραλιακής χάραξης τώρα τάσσεται υπέρ του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, πότε έπραττε το σωστό, τότε ή τώρα;

Τον πληροφορούμε ότι τάσσονται υπέρ της παραλιακής χάραξης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Στάθης Αναστασόπουλος ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος αλλά και το δημοτικό συμβούλιο Μεσσήνης και Πύλου είχαν ψηφίσει την παραλιακή χάραξη, αυτά γιατί τα παραβλέπει;

Αναρωτιόμαστε γιατί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης και της Καλαμάτας δεν είδαν ότι η μελέτη είναι ατελής και ανεφάρμοστη και την πηγαίνουν για διαβούλευση ενώ έπρεπε να την γυρίσουν πίσω στο υπουργείο.

Εμείς λοιπόν σαν ομάδα θιγόμενων ιδιοκτητών και επαγγελματιών του Δήμου Μεσσήνης και Ανάληψης μένουμε σθεναροί και προασπιστές της περιουσίας μας, της λογικής και κυρίως του νόμου σε κάθε ενέργειά μας.         

 

Εκπρόσωπος ιδιοκτητών

Παυλάκης Βασίλειος             

 

Εκπρόσωποι επαγγελματιών

Παναγιώτης Μητσέας

Ευάγγελος Σταματελόπουλος

Θεόδωρος Βενέρος